Μπορεί το ημερολόγιο να γράφει 23 Απριλίου, όμως το σκηνικό σε ορεινές περιοχές των νομών Τρικάλων Λάρισας και Ιωαννίνων, όπου έπεσαν χιόνια παραπέμπει σε χειμώνα.

Χιονοπτώσεις σημειώθηκαν, κατά τη διάρκεια της νύχτας, στα ορεινά του Νομού Ιωαννίνων και σε υψόμετρο 1000 μέτρων. Σε περιοχές της Κόνιτσας, στο Πληκάτι, την Αετομηλίτσα, το Δίστρατο, αλλά και στη Βασιλίτσα, το Μέτσοβο και τη Μηλιά, το χιόνι φτάνει από τα 5 έως 15 εκατοστά. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από τους  μείον 2 βαθμούς έως και μηδέν.

Η Πολιτική Προστασία Ηπείρου έχει βγάλει 11 μηχανήματα αποχιονισμού από τα ξημερώματα στο ορεινό επαρχιακό δίκτυο, προκείμενου να διατηρηθεί καθαρό το οδόστρωμα.

Χιόνι και σε Τρίκαλα – Λάρισα

Ισχυρή χιονόπτωση, με το χιόνι να έχει φτάσει τα δέκα εκατοστά, σημειώνεται στα ορεινά της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων και σε υψόμετρο πάνω από 1.000 μέτρα.

Δεκαπέντε μηχανήματα της Π.Ε. Τρικάλων ρίχνουν αλάτι και καθαρίζουν το επαρχιακό και εθνικό οδικό δίκτυο, το οποίο είναι ανοικτό χωρίς προβλήματα στις μετακινήσεις, σύμφωνα με όσα δηλώνει στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης.

Σε ορεινές περιοχές της Λάρισας, όπως για παράδειγμα το Λιβάδι Ελλασσόνας, οι κάτοικοι αντίκρυσαν σήμερα ένα λευκό τοπίο.
Η χιονόπτωση σημειώθηκε το βράδυ. Πάντως οι δρόμοι παραμένουν απόλυτα καθαροί.

Πηγή εικόνων larisanet.gr