Σήμερα ανακοινώθηκε από τη Downing Street ότι ο Μπόρις Τζόνσον πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Ακολούθησε δήλωση: «Ο πρωθυπουργός έχει απαλλαγεί από το νοσοκομείο για να συνεχίσει την ανάρρωσή του, στο Checkers».
«Με τη συμβουλή της ιατρικής του ομάδας, ο πρωθυπουργός δε θα επιστρέψει αμέσως στην εργασία. Θέλει να ευχαριστήσει όλους τους ανθρώπους του St Thomas για τη λαμπρή φροντίδα που έχει λάβει.

Η εξέλιξή του

Ο πρωθυπουργός εισήχθη για πρώτη φορά στο νοσοκομείο στις 8 μ.μ. την Κυριακή 5 Απριλίου και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας την επόμενη μέρα μετά την επιδείνωση των συμπτωμάτων του.

Έφυγε από την αίθουσα ΜΕΘ την Πέμπτη το βράδυ και δημοσίευσε μια σύντομη δήλωση το βράδυ του Σαββάτου για να επαινέσει το προσωπικό στο νοσοκομείο του St Thomas στο Λονδίνο, όπου είχε υποβληθεί σε θεραπεία.

«Δεν μπορώ να τους ευχαριστήσω αρκετά, τους χρωστάω τη ζωή μου», είπε.

Την Κυριακή το πρωί, ο γραμματέας επιχειρήσεων Αλόκ Σαρμ είπε στην Sky News ότι ο Τζόνσον ήταν «σε πολύ καλό πνεύμα» και ότι «περπατούσε λίγο»

Δήλωση της αρραβωνιαστικιάς του

Η Κάρι Σίμοντς, η αρραβωνιαστικιά του Μπόρις Τζόνσον, δήλωσε ότι οι καιροί «ήταν πράγματι πολύ σκοτεινοί» καθώς ο πρωθυπουργός μαχόταν τον κοροναϊό την περασμένη εβδομάδα.

Σε ένα tweet, είπε: «Υπήρξαν στιγμές την περασμένη εβδομάδα που ήταν πολύ σκοτεινές πράγματι. Η καρδιά μου είναι με όλους όσους βρίσκονται σε παρόμοιες καταστάσεις, ανησυχούν άρρωστοι για τους αγαπημένους τους. Ευχαριστούμε επίσης όλους όσους έστειλαν τέτοια μηνύματα υποστήριξης. Σήμερα αισθάνομαι απίστευτα τυχερή».

Πηγή: theguardian.com