Πληθαίνουν το τελευταίο διάστημα αναφορές ότι, στους μπλε κάδους της ανακύκλωσης καταλήγουν ιατρικά απόβλητα, με συνέπεια να αυξάνεται ο κίνδυνος μετάδοσης του νέου κορωνοϊού COVID-19 στους εργαζομένους των Κέντρων Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών, οι οποίοι έρχονται σε επαφή με τα συγκεκριμένα απόβλητα.

Όπως παρατηρήθηκε, τις τελευταίες μέρες, σε ορισμένα νοσοκομεία δεν γίνεται ορθή χρήση των μπλε κάδων που προορίζονται για να πετούν οι πολίτες υλικά προς ανακύκλωση όπως συσκευασίες χαρτιού, πλαστικού και αλουμινίου.

Γι΄ αυτό αποφασίστηκε η άμεση απομάκρυνση των μπλε κάδων που βρίσκονται κοντά σε νοσοκομεία και κλινικές προκειμένου να εξασφαλιστεί ότι τα απόβλητα των υγειονομικών μονάδων θα οδηγούνται στους Χώρους Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ).

Θα υπάρξει σχετική ενημέρωση των εργαζομένων στις υπηρεσίες καθαριότητας, με παράλληλη τροποποίηση των δρομολογίων αποκομιδής των μπλε κάδων, ώστε να συνεχιστεί ομαλά η διαδικασία της ανακύκλωσης στη χώρα, εξασφαλίζοντας παράλληλα και την προστασία όλων των εμπλεκομένων σε αυτή.