Μπροκολόσουπα με ροκφόρ

Η γεύση του τυριού «τονώνει» την σούπα.

Food styling: Μάκης Γεωργιάδης, φωτογραφία: Ακης Ορφανίδης

Προετοιμασία 10’ Μαγείρεμα 20′

 ΥΛΙΚΑ (για 4-6 μερίδες)

Για τη σούπα

100 γρ. ελαιόλαδο

4 μπρόκολα, μόνο τις μικρές φουντίτσες

2 φέτες μπέικον καπνιστό, ψιλοκομμένο

50 ml κρασί λευκό

1 λίτρο σπιτικό ζωμό κότας ή από βιολογικό κύβο

200 ml κρέμα γάλακτος

1 κ.γ. αλάτι, 1 πρέζα πιπέρι

Για το γαρνίρισμα

100 γρ. ροκφόρ

50 γρ. καρύδια, ελαφρώς τριμμένα

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το μπρόκολο με το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το μπέικον. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τον ζωμό και την κρέμα γάλακτος και αλατοπιπερώνουμε. Μόλις μαλακώσει το μπρόκολο και εξατμιστούν τα πολλά υγρά (σε περίπου 15 λεπτά), «χτυπάμε» το περιεχόμενο της κατσαρόλας με ραβδομπλέντερ μέχρι να αποκτήσει λεία υφή.

Σερβίρουμε στα πιάτα και γαρνίρουμε με κομμάτια ροκφόρ και καρύδια.

Γευσιγνώστης
Σίβυλλα
Helios Kiosk