• Αναζήτηση

Τσιπούρα στη λαδόκολλα

Τα λαχανικά (καρότα, φινόκιο, κουνουπίδι και πιπεριές) μαζί με τα οποία ψήνουμε το ψάρι δίνουν μοναδική γεύση.

food styling: Μάκης Γεωργιάδης, φωτογραφία: Ακης Ορφανίδης

Προετοιμασία 10΄ Ψήσιμο 20΄

Υλικά (για 4 μερίδες)

60 γρ. ελαιόλαδο

1 φινοκιο, σε πολύ λεπτές φέτες

2 καρότα, σε λεπτές φέτες

7-8 πατάτες baby, σε φέτες πάχους ½ εκ.

300 γρ. κουνουπίδι, σε μικρά μπουκετάκια

2 κόκκινες πιπεριές, σε λεπτές φέτες

4 κλωναράκια θυμάρι

1 καυτερή πιπεριά φρέσκια, ψιλοκομμένη

8 φιλέτα τσιπούρας (περίπου 100 γρ. το καθένα)

120 γρ. λευκό κρασί

Χυμός από 1 λεμόνι

Λίγο αλεύρι

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

Τσιγαρίζουμε ελαφρά σε ένα τηγάνι με το ελαιόλαδο το φινόκιο και τα καρότα και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Στο μεταξύ, παίρνουμε 4 μεγάλα φύλλα λαδόκολλας και τα διπλώνουμε στη μέση. Στο ένα μισό βάζουμε στο κέντρο όλα τα λαχανικά, το θυμάρι και από πάνω δύο φιλέτα ψαριού. Αλατοπιπερώνουμε. Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε καλά λίγο αλεύρι με νερό μέχρι να γίνουν χυλός. Αλείφουμε με τον χυλό περιμετρικά τη λαδόκολλα. Κλείνουμε από τα πλάγια την διπλωμένη λαδόκολλα, τσακίζοντας 2-3 φορές προς τα μέσα. Θα έχει μείνει ανοιχτή η μία πλευρά (σαν φάκελος). Προσθέτουμε από εκεί το κρασί και το λεμόνι. Κλείνουμε και αυτήν την πλευρά. Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά. Σερβίρουμε το φαγητό μέσα στη λαδόκολλα.

Γευσιγνώστης
Σίβυλλα
Helios Kiosk