Σε μια φράση του επιτρόπου Πάολο Τζεντιλόνι κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα, «κανείς δεν σας εμπόδισε να ασκήσετε κοινωνική πολιτική», την οποία είπε αναφερόμενος στα κόκκινα δάνεια, βρίσκεται η λύση που υπέδειξε και εξετάζει η κυβέρνηση προκειμένου να αντιμετωπίσει τις κοινωνικές αντιδράσεις από την κατάργηση της προστασίας της πρώτης κατοικίας και την απελευθέρωση των πλειστηριασμών από τον Μάιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος» η λύση που επεξεργάζεται η κυβέρνηση είναι να καταβάλλεται «επίδομα ενοικίου», σε όλους όσοι θα χάσουν το σπίτι τους.

Το επίδομα θα ξεκινά από 200 ευρώ τον μήνα και θα αυξάνεται ανάλογα με τις οικογενειακές ανάγκες του «πτωχευμένου» δανειολήπτη, ο οποίος πλέον δεν θα έχει κανένα περιουσιακό στοιχείο στο όνομα του.

– Το σχέδιο αντιμετωπίσεις των κοινωνικών αντιδράσεων εν όψει της απελευθέρωσης των πλειστηριασμών που επεξεργάζεται η κυβέρνηση

– Τι ζήτησε ο υπουργός Οικονομικών από τις τράπεζες και τα funds που διαχειρίζονται τα κόκκινα δάνεια

– Ποιοι θα έχουν δικαίωμα ένταξης στο «επίδομα ενοικίου»

– Οι σκέψεις για «δεύτερη ευκαιρία» και νέο πτωχευτικό δίκαιο για ιδιώτες που θα καλύψει το κενό προστασίας του νόμου Κατσέλη

Διαβάστε το αναλυτικό ρεπορτάζ του Ζώη Τσώλη στο Βήμα της Κυριακής