Χορτόπιτα με κατσικίσιο τυρί

Μια εύκολη πίτα αρωματισμένη με μυρώνια και άνηθο

Food styling Μάκης Γεωργιάδης Φωτογραφίες Ακης Ορφανίδης

Προετοιμασία 20′ Ψήσιμο 60′ 

ΥΛΙΚΑ (για 8-10 μερίδες)

Για το κουρκούτι

700 γρ. αλεύρι

900 ml νερό

100 ml ελαιόλαδο + 1 κ.σ. για το ταψί

Αλάτι

Για τη «γέμιση»

4 φρέσκα κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

1 κιλό άγρια χόρτα καθαρισμένα

100 ml ελαιόλαδο

1 μάτσο μυρώνια, ψιλοκομμένα

1 μάτσο άνηθο, ψιλοκομμένο

250 γρ. κατσικίσιο τυρί

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε καλά τα υλικά για το κουρκούτι

Σε ένα μεγάλο τηγάνι, σοτάρουμε ελαφρά το φρέσκο κρεμμύδι και τα χόρτα και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Ψιλοκόβουμε τα χόρτα. Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C. Λαδώνουμε το ταψί και ρίχνουμε το μισό κουρκούτι. Στη συνέχεια, στρώνουμε τη γέμιση και μετά το άλλο μισό κουρκούτι.

Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 45-60 λεπτά.

Γευσιγνώστης
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk