«Πρόκειται για ένα τρομακτικής περιπλοκότητας έργο, Προσωπικά, δεν νομίζω ότι στην 20χρονη πλέον πορεία μου στην όπερα έχω αντιμετωπίσει κάτι αντίστοιχο. Πρόκειται για μία τεράστια διανοητική πρόκληση που ταυτόχρονα με ανταμείβει και μου επιστρέφει τόσα πολλά σε συναισθηματικό επίπεδο».
Ο Βασίλης Χριστόπουλος, ο οποίος μεταξύ άλλων έχει διατελέσει διευθυντής της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών και έχει διευθύνει σειρά από διεθνούς φήμης μουσικά σχήματα, περιγράφει τις προκλήσεις και τις επιβραβεύσεις της μουσικής διεύθυνσης της όπερας «Βότσεκ», του διάσημου και απαιτητικού έργου του Αλμπαν Μπεργκ.
Στο BHMAgazino που κυκλοφορεί μαζί με το «Βήμα της Κυριακής» η Ερη Βαρδάκη καταθέτει τις εντυπώσεις της από τις πυρετώδεις προετοιμασίες για την πολυσυζητημένη παράσταση της Εθνικής Λυρικής Σκηνής σε σκηνοθεσία Ολιβιέ Πι που παρουσιάζεται στην αίθουσα Σταύρος Νιάρχος και αποτελεί ένα ακόμη στοίχημα της ΕΛΣ, μια παραγωγή με διεθνές καστ που υλοποιείται με τη στήριξη της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.