Το πρακτορείο ειδήσεων Al-Hadath δήλωσε την Πέμπτη, επικαλούμενο πηγές του ότι ο Χαλίφα Χαφτάρ συμφώνησε να λάβει μέρος στην Διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη, που θα γίνει την Κυριακή.

Παράλληλα μεταδίδεται ότι το «ναι» είπε και ο Πρωθυπουργός της νόμιμης κυβέρνησης της Λιβύης, Φαγιέζ Σάρατζ.

Σημειώνεται ότι ο επικεφαλής του LNA  συναντήθηκε με το πρωθυπουργό της αναγνωρισμένης κυβέρνησης της Λιβύης Φαγιέζ Αλ Σάρατζ στη Μόσχα την περασμένη Δευτέρα προκειμένου να υπογράψουν σύμφωνο ανακωχής, κάτι που ωστόσο δεν έγινε καθώς οι δύο πλευρές διαφώνησαν.

Μετά το «ναυάγιο» των διαπραγματεύσεων στη Μόσχα, το Βερολίνο ανακοίνωσε ότι  θα φιλοξενήσει διεθνή διάσκεψη την Κυριακή, 19 Ιανουαρίου, με τη συμμετοχή των αντιμαχόμενων πλευρών καθώς και εκπροσώπους της Ρωσίας, των ΗΠΑ, της Μ. Βρετανίας, της Γαλλίας, της Κίνας της Τουρκίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Πέμπτης ανακοινώθηκε έκτακτη επίσκεψη του γερμανού υπουργού Εξωτερικών Χάικο Μαας στη Λιβύη προκείμενου να πείσει τον στρατάρχη Χάφταρ και τον αντίπαλό του, τον πρωθυπουργό της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης της χώρας Φαγιέζ αλ Σάρατζ, να είναι παρόντες στη διεθνή διάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή