Ηθοποιός, σταρ διεθνούς ακτινοβολίας, ακτιβίστρια, βουλευτής, υπουργός, η Μελίνα Μερκούρη υπήρξε μία από τις λίγες προσωπικότητες της Ελλάδας του 20ού αιώνα που έπλασε τον δικό της μύθο όχι μόνο εντός αλλά και εκτός της χώρας.

Οσοι έζησαν στα χρόνια της άλλης της περσόνας, εκείνης της ικανής και γοητευτικής υπουργού Πολιτισμού στις δεκαετίες του ’80 και του ’90, δεν μπορούν να αντιληφθούν το εύρος της απήχησης της ηθοποιού που είχε τιμηθεί με ένα βραβείο στο Φεστιβάλ των Καννών, είχε υπάρξει υποψήφια για ένα Οσκαρ, τρεις Χρυσές Σφαίρες, δύο BAFTA, και ένα Tony.

Στο BHMAgazino που κυκλοφορεί μαζί με το «Βήμα της Κυριακής» ο Μάρκος Καρασαρίνης παίρνει ως αφετηρία το εξώφυλλό της στο περιοδικό «LIFE» τον Δεκέμβριο του 1966, εναν θεσμό με κυκλοφορία περίπου 8,5 εκατ. τευχών τότε, λίγο πριν από την έναρξη των παραστάσεων του μιούζικαλ «Illya Darling» στο Μπρόντγουεϊ, για να ξαναδεί τη ζωή της Μελίνας Μερκούρη στην Τέχνη και την πολιτική και τη στροφή της από τη μία στην άλλη μετά το 1967 και τη δικτατορία των συνταγματαρχών στην ανατολή του αφιερωμένου στη μνήμη της από το υπουργείο Πολιτισμού 2020.

Διαβάστε περισσότερα στο BHMAgazino που κυκλοφορεί με το «Βήμα της Κυριακής»