Την πολιτική επικαιρότητα σχολιάζουν ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Κατσαφάδος και το στέλεχος του Κινήματος Αλλαγής και πρώην υφυπουργός, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, μιλώντας στην εκπομπή One Direct.

Για την υπόθεση Novartis με αφορμή την κατάθεση του κ. Μανιαδάκη στην Προανακριτική Επιτροπή, ο κ. Παπαθεοδώρου τονίζει ότι «τώρα καταλαβαίνουμε γιατί στην προηγούμενη Προανακριτική είχε αρνηθεί την οποιαδήποτε πρόσκληση μάρτυρα ο ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί θα έφτανε και στον κ. Μανιαδάκη. Ο οποίος στην κατάθεσή του, είπε, ότι η εισαγγελία διαφθοράς κατηύθυνε τις έρευνες ώστε να ενοχοποιηθούν πολιτικά πρόσωπα».

«Η προηγούμενη κυβέρνηση χειραγώγησε τις δικαστικές έρευνες με εκτελεστικό βραχίονα την εισαγγελία διαφθοράς ώστε να βγει συγκεκριμένο αποτέλεσμα και να ενοχοποιηθούν συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα» συμπληρώνει.

Από την πλευρά του, ο κ. Κατσαφάδος, λέει ότι «όλοι οι Έλληνες πολίτες, αντιλαμβάνονται, ότι το σκάνδαλο Novartis, δεν έχει αποτέλεσμα και δεν τιμωρήθηκαν όσοι διασπάθισαν πακτωλό χρημάτων, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να εργαλειοποιήσει το ζήτημα και να πλήξει τους πολιτικούς του αντιπάλους».

Σχετικά με τις αιτιάσεις που εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας στην κυβέρνηση για τη διαχείριση των σχέσεων Ελλάδας – Τουρκίας και εν γένει των εθνικών θεμάτων, αλλά και για τα όσα έγιναν με τα ΜΟΕ, το αρχικό πάγωμα τους και στη συνέχεια την αναίρεση της απόφασης, ο «γαλάζιος» βουλευτής σημειώνει ότι «βρισκόμαστε σε κρίσιμο σταυροδρόμι σε ότι έχει να κάνει με τη σχέση μας με την Τουρκία. Δεν είναι για μικροπολιτική τα εθνικά θέματα. Βλέπετε με πόση σοβαρότητα αντιμετωπίζει την κατάσταση ο Έλληνας πρωθυπουργός».

Προσθέτει δε ότι έγινε «λάθος συνεννόηση για τα ΜΟΕ», λέγοντας πως «δεν είναι τόσο σημαντικό θέμα». «Τα κεκτημένα της χώρας είναι αδιαπραγμάτευτα. Πρέπει να φοράμε εθνική φανέλα στα εθνικά θέματα» καταλήγει. «Είναι κρίσιμη περίοδος για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Να ακούσει τους βουλευτές του που αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα των στιγμών και των καταστάσεων, ο κ. Τσίπρας και να αφήσει τις εξάρσεις. Χρειαζόμαστε ένα αρραγές εθνικό μέτωπο» λέει το στέλεχος του Κινήματος Αλλαγής. «Η Τουρκία δημιουργεί μια σειρά από τετελεσμένα. Εμείς οφείλουμε να δημιουργήσουμε εντός ΝΑΤΟ και ΕΕ ισχυρές συμμαχίες. Αλλά, ταυτόχρονα, πρέπει να είμαστε έτοιμοι να δώσουμε τις κατάλληλες απαντήσεις, εφόσον χρειαστεί» υπογραμμίζει.

Πηγή: onetv.gr