Εντονες αντιδράσεις, ακόμη και στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, έχει προκαλέσει η χυδαία και αήθης λεκτική επίθεση του Παύλου Πολάκη στην Ειρήνη Αγαπηδάκη, η οποία έχει αναλάβει πλέον χρέη εθνικής συντονίστριας για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα.

Επιβεβαιώνοντας τη δυσαρέσκεια και την οργή που επικρατεί εντός του κόμματος για τη στάση του βουλευτή, αργά το απόγευμα της Πέμπτης ο τομέας Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε σκληρή ανακοίνωση κατά του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας.

Σε αυτή γίνεται λόγος για «λέξεις, φράσεις, σκέψεις, που διαιωνίζουν τα στερεότυπα και προσβάλουν βαθύτατα όχι μόνο τους ανθρώπους με ψυχικά προβλήματα, αλλά και όλους και όλες εμάς που παλεύουμε για την κατάργησή τους», με τις δηλώσεις Πολάκη να χαρακτηρίζονται ως μη αποδεκτές.

«Η ζωή, η αξιοπρέπεια και τα δικαιώματα των αναπήρων θεωρούνται από το κόμμα και τη Νεολαία μας αδιαπραγμάτευτα» προστίθεται.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του τομέα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ

«Η αριστερά έχει το δικό της τρόπο, τις δικές της λέξεις, με βάση το αξιακό της φορτίο, να απαντά σε χυδαιότητες ή σε ακροδεξιές κορώνες. Δεν έχουμε κανέναν λόγο να «δανειζόμαστε» από τον πολιτικό και ιδεολογικό μας αντίπαλο, λέξεις, φράσεις, σκέψεις, που διαιωνίζουν τα στερεότυπα και προσβάλουν βαθύτατα όχι μόνο τους ανθρώπους με ψυχικά προβλήματα, αλλά και όλους και όλες εμάς που παλεύουμε για την κατάργησή τους.

» Υπό αυτή την έννοια θεωρούμε μη αποδεκτές τις δηλώσεις του Π. Πολάκη, ο οποίος απάντησε, πράγματι, σε χυδαιότητες με τρόπο που ασφαλώς δεν συνάδει με τις θέσεις, τις αρχές και τις αξίες της δικής μας αριστεράς. Άλλωστε, η ζωή, η αξιοπρέπεια και τα δικαιώματα των αναπήρων, θεωρούνται από το κόμμα και τη Νεολαία μας αδιαπραγμάτευτα».

Η ανάρτηση του Πάνου Λάμπρου

Είχε προηγηθεί η ανάρτηση του Πάνου Λάμπρου, μέλους του ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνου του Τομέα Δικαιωμάτων.

Οπως ανέφερε χαρακτηριστικά «και άλλες φορές έχουμε πει, εμείς από τον τομέα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, ότι οι λέξεις που ενίοτε χρησιμοποιούμε δεν είναι ουδέτερες, έχουν χρώμα, άποψη, όχι πάντα αυτή που θα θέλαμε. Και μου φαίνεται πράγματι αδιανόητο να «ψυχιατρικοποιούν» κάποιοι (δυστυχώς και από την αριστερά) την πολιτική αντιπαράθεση ή να απαντάς με αυτόν τον κακοποιητικό τρόπο σε άλλες κακοποιητικές δηλώσεις του πολιτικού σου αντιπάλου».

«Λες και δεν υπάρχουν άλλα επιχειρήματα, πολιτικά και ιδεολογικά. Λες και αν βρίσεις, αν ειρωνευτείς, αν χρησιμοποιήσεις απαξιωτικούς ή ιατρικούς όρους θα πείσεις, θα γίνεις αρεστός, μάγκας» κατέληγε.

Η επανεμφάνιση του αμετανόητου Πολάκη

Σημειώνεται πως ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε σήμερα συνέχεια στην αήθη επίθεσή του κατά της Ειρήνης Αγαπηδάκη.

Ο πρώην αναπληρωτής υππυργός Υγείας με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook σημειώνει πως «δεν παίρνει λέξη πίσω» και -όπως συνηθίζει- επιτίθεται στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, γράφοντας με το γνωστό… αψύ του ύφος:

«Λοιπόν ακούστε παπαγάλοι της διαπλοκής που ό,τι και να κάνετε σας έχω, μόνος μου και όλοι σας!!!»

Μάλιστα, με απολύτως χυδαίο και υποτιμητικό τρόπο αποκαλεί την κ. Αγαπηδάκη «κοριτσάκι που ανέλαβε συντονιστής για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα με αρκετά χιλιάρικα το μήνα».