Με τα τέλη κυκλοφορίας του 2020 να παραμένουν αμετάβλητα δεν είναι λίγοι οι φορολογούμενοι που σκέφτονται να καταθέσουν τις πινακίδες κυκλοφορίας των αυτοκινήτων τους στην Εφορία.

Υπενθυμίζεται ότι τα τέλη κυκλοφορίας 2020 αναρτήθηκαν από το απόγευμα της Πέμπτης, 7 Νοεμβρίου στο Taxisnet.

Η εκτύπωση γίνεται μέσω της εφαρμογής του Taxisnet, στην οποία μπορείτε να δείτε πόσο θα πληρώσετε και να εκτυπώσετε το σχετικό έντυπο.

Προσοχή! Οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που επιθυμούν να καταθέσουν τις πινακίδες κυκλοφορίας τους δεν θα χρειαστεί να πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας.

Οι πινακίδες

Έως τις 31 Δεκεμβρίου θα πρέπει να έχουν γίνει οι απαραίτητες διαδικασίες για όλους όσοι αποφασίσουν να θέσουν το όχημά τους σε καθεστώς «ακινησίας».

Στην περίπτωση που δεν πληρωθούν μέχρι το τέλος του χρόνου τα τέλη κυκλοφορίας, είτε κινείται είτε όχι το όχημα ο ιδιοκτήτης επιβαρύνεται εκτός από τα ετήσια τέλη κυκλοφορίας με πρόστιμο ισόποσο των τελών αν το όχημα είναι δίκυκλο ή επιβατικό ΙΧ ή με 30 ευρώ αν τα τέλη κυκλοφορίας είναι λιγότερα από 30 ευρώ.

Η κατάθεση γίνεται στην εφορία προκειμένου οι οδηγοί να αποφύγουν τη πληρωμή των τελών για το 2020, τον φόρο πολυτελούς διαβίωσης που πληρώνουν οι κάτοχοι ΙΧ κυβισμού 1.929 κυβικών εκατοστών και άνω, αλλά και τα τεκμήρια διαβίωσης.

Κατάθεση των πινακίδων σημαίνει ότι το ΙΧ αδρανοποιείται και οι πινακίδες και η άδεια κυκλοφορίας παραμένουν στη ΔΟΥ για διάστημα ενός χρόνου.

Τα δικαιολογητικά για τις πινακίδες

Όσοι αποφασίσουν να δηλώσουν «ακινησίας» και καταθέσουν τις πινακίδες των οχημάτων τους στις ΔΟΥ μέχρι τις 31-12-2019 θα αποφύγουν:

Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την κατάθεση πινακίδων.

Οι φορολογούμενοι που θέλουν να αποσύρουν από την κυκλοφορία το αυτοκίνητό τους θα πρέπει να έχουν μαζί τους τα κάτωθι δικαιολογητικά:

– Άδεια κυκλοφορίας αυτοκινήτου

– Πινακίδες

– Φωτοτυπία της δήλωσης εισοδήματος, όπου να αποδεικνύεται ποιος είναι ο κάτοχος του ΙΧ

– Απόδειξη πληρωμής των τελών κυκλοφορίας του τρέχοντος έτους

– Υπεύθυνη δήλωση ότι το αυτοκίνητο θα σταθμεύσει σε κλειστό ιδιόκτητο χώρο

– Αστυνομική ταυτότητα ή σχετική εξουσιοδότηση αν δεν είναι ο ίδιος ο ιδιοκτήτης

– Υπεύθυνη δήλωση, με την οποία θα βεβαιώνεται ότι το όχημα δεν θα σταθμεύσει σε δημόσιο δρόμο.