Το ετήσιο συνέδριο του Ινστιτούτου Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (ΙΕΝΕ) με θέμα «Ο Κομβικός Ρόλος της Ενέργειας στην Οικονομική Ανάπτυξη», θα πραγματοποιηθεί στο Ίδρυμα Ευγενίδου στην Αθήνα, στις 21-22 Νοεμβρίου 2019. Σημαντικό γεγονός του 24ου συνεδρίου του ΙΕΝΕ αποτελεί η παρουσίαση του World Energy Outlook 2019 που καταρτίζει κάθε χρόνο ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (ΙΕΑ), από τον επικεφαλής αναλυτή κ. Kieran McNamara, καθώς και η ομιλία της κυρίας Ειρήνης Νικολάου από την Γενική Διεύθυνση για το Κλίμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στο διήμερο συνέδριο συμμετέχουν περισσότεροι από εξήντα Έλληνες και ξένοι ομιλητές και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Την πρώτη μέρα, το συνέδριο θα ανοίξει ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωστής Χατζηδάκης, ενώ θα συμμετέχουν με ομιλίες τους οι CEO κορυφαίων ελληνικών ενεργειακών επιχειρήσεων και εταιρειών, όπως, ο κ. Γιώργος Στάσσης της ΔΕΗ, o κ. Αριστοτέλης Χαντάβας της Enel Green Power Hellas, o κ. Ανδρέας Σιάμισης των ΕΛΠΕ, o κ. Δημήτρης Γόντικας της Energean Oil & Gas κλπ. Μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται να έχουν οι παρεμβάσεις του υφυπουργού Ενέργειας Γεράσιμου Θωμά, του Γενικού Γραμματέα Φυσικού Περιβάλλοντος Κωνσταντίνου Αραβώση, του προέδρου της ΡΑΕ Δρ. Νίκου Μπουλαξή, του προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΔΕΥ Δρ. Ιωάννη Μπασιά, της Γενικής Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών του ΥΠΕΝ κυρίας Αλεξάνδρας Σδούκου και άλλων στελεχών από τη ΔΕΠΑ, το Χρηματιστήριο Ενέργειας κλπ.

Επίσης, κεντρική ομιλητής στο «Ambassador’s Forum», που αποτελεί τη εφετινή καινοτομία του Συνεδρίου, θα είναι η πρέσβειρα της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα, κυρία Zhang Qiyue ενώ συμμετέχει επίσης ο κ. Κυριάκος Κενεβέζος, πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα. Θα μιλήσουν ακόμη, οι κ.κ. Tim Yeo (Chairman, The New Nuclear Watch Institute -NNWI), ο καθηγητής του ΕΜΠ και πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του ΙΕΝΕ κ. Παντελής Κάπρος, ο καθηγητής κ. Andrey Konoplyanik κ.ά.