Νέος γύρος επεισοδίων ξέσπασε έξω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο (πρώην ΑΣΟΕΕ).

Συγκεκριμένα, η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων επί της οδού Δεριγνύ και Πατησίων.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν πάλι όταν νεαροί πήγαν να σπάσουν τον φραγμό και να προσεγγίσουν το πανεπιστήμιο με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να τους απωθήσουν.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες έχουν προσαχθεί 2 μέλη του ΜεΡΑ25.

Οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν αποχωρήσει από το εσωτερικό του Πανεπιστημίου.

Έξω από την ΑΣΟΕΕ βρίσκονται οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης και Θεανώ Φωτίου, αλλά και η βουλευτής του ΜΕΡΑ 25 και αντιπρόεδρος της Βουλής, Σοφία Σακοράφα, η οποία ζήτησε από τα ΜΑΤ να απομακρυνθούν ώστε να φύγουν οι φοιτητές.

Ένταση προκλήθηκε και όταν ο Νίκος Φίλης προσπάθησε να κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους, με αποτέλεσμα να δεχτεί λεκτική επίθεση.

Οι φοιτητές από την πλευρά τους αφού άνοιξαν πανό και σχημάτισαν αλυσίδα, εν τέλει αποχώρησαν από το εσωτερικό του Οικονομικού Πανεπιστημίου.

Επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ –Ένταση και δακρυγόνα

Όλα ξεκίνησαν όταν μεσημέρι της Δευτέρας πάνω από 100 φοιτητές έσπασαν το λουκέτο στην κεντρική πύλη του Πανεπιστημίου και μπήκαν στο εσωτερικό του.

Οι αστυνομικές δυνάμεις που βρέθηκαν στο σημείο έκαναν χρήση χημικών και δακρυγόνων.

Εν συνεχεία, οι δυνάμεις των ΜΑΤ μπήκαν στο Πανεπιστήμιο.

200 φοιτητές μπήκαν στο Πανεπιστήμιο – Ισχυρές δυνάμεις στο σημείο

Περίπου 200 φοιτητές είναι μέσα αυτή την ώρα, ενώ κλειστή είναι η οδός Πατησίων και στα δύο ρεύματα.

Οι φοιτητές απευθύνουν κάλεσμα συγκέντρωσης στο Πανεπιστήμιο.

Αυτήν τη στιγμή στην ΑΣΟΕΕ. Χρειάζεται άμεσα κόσμος.

Δημοσιεύτηκε από Giorgos Papanikolaou στις Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2019

Πληροφορίες κάνουν λόγο για τον τραυματισμό τουλάχιστον ενός φοιτητή, ενώ στο σημείο έφτασε  μηχανή του ΕΚΑΒ.

Επεισόδια μετά από πορεία διαμαρτυρίας

Οι  φοιτητές είχαν συγκεντρώθηκαν στην πλατείας Βικτωρίας στις 11 το πρωί της Δευτέρας, όπου από εκεί κατευθύνθηκαν προς το Οικονομικό Πανεπιστήμιο, διαμαρτυρόμενοι για την αδικαιολόγητη, όπως χαρακτήρισαν, απόφαση της Συγκλήτου να κλείσει η σχόλη.

Σε κείμενό τους χαρακτήρισαν την απόφαση τη Συγκλήτου ως μία από τα πιο αυταρχικά μέσα που χρησιμοποιεί για να καταστείλει τον φοιτητικό σύλλογο.

Επίσης δήλωσαν πως ο αγώνας τους θα συνεχιστεί.

Σημειώνεται πως τα επεισόδια σημειώνονται μία μέρα μετά το προσωρινό «λουκέτο” που έβαλε η σύγκλητος στην ΑΣΟΕΕ μέχρι την 17η Νοεμβρίου.

Προηγήθηκε το πρωί της Κυριακής πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση σε τρεις εσωτερικούς χώρους του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, που τελούσαν υπό κατάληψη, δύο εξ αυτών στο υπόγειο του πανεπιστημιακού ιδρύματος.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο ερευνών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής σε χώρους που τελούν υπό κατάληψη και χρησιμοποιούνται ως «ορμητήρια» για επεισόδια και επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών δυνάμεων και στους οποίους γίνονται προπαρασκευαστικές ενέργειες καθώς και αποθήκευση ή παρασκευή αντικειμένων και μηχανισμών που χρησιμοποιούνται στις επιθέσεις αυτές.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, κοντάρια, κράνη, γάντια, κουκούλες full face και ρούχα-υλικά αμφίεσης για κάλυψη χαρακτηριστικών καθώς και πυροσβεστήρες, διαρρηκτικά εργαλεία, φυλλάδια αναρχικού περιεχομένου και κομμάτια από μάρμαρα και πέτρες που χρησιμοποιούνται σε επιθέσεις.

Φωτογραφίες-βίντεο: in.gr