• Αναζήτηση

Η μούσα του Βερχόφεν και του Λάνθιμου

Η νεαρή ηθοποιός Δάφνη Πατακιά κάνει όντως διεθνή καριέρα

Απ’ όταν αναδείχτηκε «Shooting Star» στο 66ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βερολίνου έχει συμμετάσχει σε ταινίες στην Ελλάδα αλλά και στη Γαλλία, θετή πατρίδα της όπου μετακόμισε προκειμένου να διευρύνει τις επαγγελματικές προοπτικές της. Από τις ταινίες «Το ξύπνημα της Ανοιξης» του Κωνσταντίνου Γιάνναρη και «Interruption» του Γιώργου Ζώη βρέθηκε στα πλατό κινηματογραφιστών όπως ο Τονί Γκατλίφ και σύντομα ακολούθησε ο Πολ Βερχόφεν, ο οποίος μετά τη συνεργασία του με την Ιζαμπέλ Ιπέρ στην ταινία «Elle» εμπιστεύθηκε στην Πατακιά όπως και στη Βιρζινί Εφιρά τους πρωταγωνιστικούς ρόλος στην «Benedetta» του.

Το άστρο της Πατακιά έλαμψε και στη μικρού μήκους ταινία «Nimic» του Γιώργου Λάνθιμου, όπου βρέθηκε να ακολουθεί κατά πόδας τον διαχρονικά σέξι Ματ Ντίλον.

Στο BHMAgazino που κυκλοφορεί μαζί με το «Βήμα της Κυριακής» η Δάφνη Πατακιά  μιλάει στη Μαριλένα Αστραπέλλου για την εμπειρία της συνεργασίας με τους κορυφαίους κινηματογραφιστές Γιώργο Λάνθιμο και Πολ Βερχόφεν, για τις προκλήσεις και τις δυσκολίες των ρόλων της, καθώς και για την πρώτη της αγάπη, το θέατρο.
Διαβάστε περισσότερα στο BHMAgazino που κυκλοφορεί με το «Βήμα της Κυριακής»
BHMAgazino
Σίβυλλα
Helios Kiosk