Καλεσμένοι στην εκπομπή One Talk Weekend βρέθηκαν η Περιφερειολόγος – Οικονομολόγος, Αντιπρόεδρος του Πολιτικού Συνδέσμου Γυναικών και στέλεχος του ΚΙΝΑΛ, Ζέφη Δημαδάμα και το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Βαγγέλης Μαρούπας. Σε μια συνέντευξη εφόλης της ύλης, σχολίασαν, μεταξύ άλλων, τη συνέντευξη τύπου του Αλέξη Τσίπρα στο πλαίσιο της 84ης ΔΕΘ, ανέπτυξαν τις απόψεις τους γύρω από την έννοια της ανάπτυξης και πώς αυτή πρέπει να πραγματοποιηθεί, ενώ διασταύρωσαν και τα ξίφη τους σε θέματα που αφορούν στην εξωτερική πολιτική, το μεταναστευτικό και την κλιματική αλλαγή.

Σύμφωνα με την κα. Δημαδάμα, «ο Κυριάκος Μητσοτάκης ακολουθεί μια πολιτική που χάραξε ο Τσίπρας, ενώ ο δεύτερος δεν έχει συνειδητοποιήσει τι ακριβώς συμβαίνει και μιλάει λες και δεν ήταν κυβέρνηση». Στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταλόγισε ότι «έκαψε το χαρτί της Αριστεράς» και ότι «τώρα θέλει να κάψει και αυτό της σοσιαλδημοκρατίας».

Από την πλευρά του ο κ. Μαρούπας υποστήριξε πως «η παρουσία των άλλων πολιτικών αρχηγών επιβεβαιώνει ότι έχουν μια στρατηγική σύμπλευση στα βασικά ζητήματα που οδηγούν στην καπιταλιστική ανάπτυξη» και στη συνέχεια άσκησε δριμεία κριτική σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση για τα εργασιακά. Μίλησαν ακόμα για το συνδικαλιστικό κίνημα με την κα. Δημαδάκη να υπογραμμίζει πως «η εικόνα του κινήματος είναι απαξιωμένη στα μάτια των εργαζομένων» και πως «πρέπει να υπάρξει ουσιαστική αλλαγή που δεν έχει επιχειρηθεί από κανένα κόμμα μέχρι τώρα».

Ο κ. Μαρούπας μίλησε για «ανισότητα στην κατανομή του πλούτου ανάμεσα στις τάξεις» και κάλεσε το λαό να διεκδικήσει μια «σοσιαλιστική ανάπτυξη». Για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να υπάρξει ανάπτυξη ο κ. Μαρούπας ισχυρίστηκε πως «τα μέσα παραγωγής μπορούν να γίνουν κοινωνική ιδιοκτησία» και πως «με κεντρικό σχεδιασμό θα προχωρήσει η οικονομία», ενώ η κα. Δημαδάμα υποστήριξε πως «το μοντέλο ανάπτυξης που γνωρίσαμε ως τώρα θα χρειαστεί να αλλάξει ριζικά με νούμερο ένα θέμα είναι την κλιματική αλλαγή».

Πηγή: onetv.gr