• Αναζήτηση
  • Σαλάτα με φακές και σταφύλι

    Το φρούτο δίνει μια ξεχωριστή γεύση στις κρύες φακές και ο φρέσκος δυόσμος μοναδικό άρωμα.

    food styling Μάκης Γεωργιάδης, φωτογραφία Ακης Ορφανίδης

    Προετοιμασία 10΄ Μαγείρεμα 30΄ Αναμονή 6΄-7΄

    Υλικά (για 4 μερίδες)

    500 γρ. βιολογικές φακές Δομοκού

    1/3 ματσάκι (1/3 φλ.) φρέσκος δυόσμος, ψιλοκομμένος

    5 μέτρια φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

    Αλάτι

    Λευκό μπαλσάμικο κατά βούληση

    70 γρ. ελαιόλαδο

    200 γρ. ρώγες φρέσκου σταφυλιού, κομμένες στη μέση

    Διαδικασία

    Βράζουμε τις φακές σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μη λιώσουν (περίπου 30 λεπτά). Αν θέλουμε να μειώσουμε τον χρόνο, μπορούμε να τις βράσουμε σε χύτρα ταχύτητας για περίπου 7 λεπτά. Τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν (μπορούμε να τις ξεπλύνουμε με κρύο νερό και να τις στραγγίξουμε καλά).

    Ανακατεύουμε καλά σε ένα μεγάλο μπολ τις φακές και τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το σταφύλι. Αφήνουμε να μαριναριστούν για 6-7 λεπτά. Προσθέτουμε το σταφύλι, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

    Γευσιγνώστης
    One Channel
    Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
    Σίβυλλα
    • Έντυπη έκδοση Γύρω από 10 τραπέζια… Το γλυπτό της Yinka Snonibare παριστάνει ένα μικρό κορίτσι το οποίο έχει φτερά στους ώμους. Ενα έργο τέχνης με... ΣΙΒΥΛΛΑ
    Helios Kiosk