• Αναζήτηση
  • Ψάρι φρικασέ

    Πρωτότυπο και πεντανόστιμο … θαλασσινό φρικασέ

    food styling: Μάκης Γεωργιάδης, φωτογραφία: Ακης Ορφανίδης

    Προετοιμασία 15΄ Μαγείρεμα 30΄

    Υλικά (για 4 μερίδες)

    4 λαβράκια (ζητάμε από τον ιχθυοπώλη να τα φιλετάρει)

    4 μαρούλια

    1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια

    4 κ.σ. άνηθος ψιλοκομμένος

    150 ml ελαιόλαδο

    Αλάτι, μαύρο πιπέρι

    Χυμός 1 λεμονιού

    Διαδικασία

    Καθαρίζουμε τα μαρούλια, τα πλένουμε με κρύο νερό και τα ψιλοκόβουμε (2 εκ.). Κάνουμε το ίδιο με τα κρεμμυδάκια (και το πράσινο μέρος).

    Σε ένα βαθύ τηγάνι που έχει καπάκι ή σε μια ρηχή κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και σοτάρουμε τα μαρούλια και τα κρεμμυδάκια. Προσθέτουμε αλατοπίπερο και λίγο νερό, ίσα να τα σκεπάσει. Αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά, μέχρι να μαραθούν.

    Κατόπιν προσθέτουμε τα φιλέτα του ψαριού, πασπαλίζουμε με άνηθο, αλάτι και πιπέρι, σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε στη φωτιά για περίπου 10 λεπτά. Περιχύνουμε με τον χυμό λεμονιού και αποσύρουμε από τη φωτιά.

    Γευσιγνώστης
    One Channel
    Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
    Σίβυλλα
    • Έντυπη έκδοση Γύρω από 10 τραπέζια… Το γλυπτό της Yinka Snonibare παριστάνει ένα μικρό κορίτσι το οποίο έχει φτερά στους ώμους. Ενα έργο τέχνης με... ΣΙΒΥΛΛΑ
    Helios Kiosk