O οδηγός της Mercedes-AMG Petronas με το νούμερο 77 είναι εσωστρεφής, χαμηλών τόνων και αρέσκεται να καταφεύγει στον τόπο καταγωγής του, μια μικρή κοινότητα 100 χλμ. από το Ελσίνκι, και στα σπορ στη φύση για να γεμίσει τις μπαταρίες του. Πίσω ωστόσο από τους ήπιους τρόπους κρύβεται μια ατσαλένια θέληση και μια επιμονή η οποία άλλωστε, μαζί με την ικανότητά του για ταχύτητα, του εξασφάλισε πριν από δύο χρόνια, μια θέση στην κορυφαία ομάδα της Formula 1 δίπλα στον κατά γενική ομολογία καλύτερο οδηγό της γενιάς του, Λιούις Χάμιλτον.

Από τότε, ο Βάλτερι Μπότας έχει βάλει τη σφραγίδα του στα δύο τελευταία πρωταθλήματα κατασκευαστών της Mercedes-AMG, επιδεικνύοντας μια σπάνια ικανότητα να μαθαίνει και να ανακάμπτει παρά τις ατυχίες. Μια ικανότητα την οποία θα κληθεί να επιστρατεύσει εκ νέου κατά το δεύτερο ήμισυ της αγωνιστικής περιόδου απέναντι στον βαθμολογικό πίνακα και κυρίως στον άνθρωπο στην άλλη πλευρά του γκαράζ και πέντε φορές παγκόσμιο πρωταθλητή, επιχειρώντας να κάνει την υπέρβαση χωρίς να διαταράξει την πορεία της γερμανικής ομάδας προς τον έκτο κατά σειρά τίτλο της.

Στο BHMAgazino που κυκλοφορεί μαζί με το «Βήμα της Κυριακής» η Νατάσσα Κοντογιάννη γράφει για το δύσκολο στοίχημα του Μπότας, η πορεία του οποίου από τη μικρή φινλανδική κοινότητα της Νάστολα έως το Νο2 της κατάταξης οδηγών έχει δείξει ότι διαθέτει την απαραίτητη επιμονή και ψυχραιμία. Αρκεί φυσικά να τα διατηρήσει.

Διαβάστε περισσότερα στο BHMAgazino που κυκλοφορεί με το «Βήμα της Κυριακής»