• Αναζήτηση
 • Χρηματιστήριο Αθηνών: Πτώση 2,4% την Τετάρτη

  Στο στόχαστρο για άλλη μια φορά οι τραπεζικές μετοχές

  Σημαντικές απώλειες 2,4% κατέγραψε το Χρηματιστήριο Αθηνών στη συνεδρίαση της Τετάρτης επηρεαζόμενο από το αρνητικό κλίμα που επικρατεί στις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές, με τους αρνητικούς οιωνούς για νέα παγκόσμια ύφεση να πληθαίνουν.

  Στο στόχαστρο για άλλη μια φορά οι τραπεζικές μετοχές με τον αντίστοιχο δείκτη να καταγράφει σήμερα νέες απώλειες της τάξης του 5%.

  Μέχρι στιγμής ο Αύγουστος  έχει στερήσει από τον Γενικό Δείκτη σχεδόν 100 μονάδες και από τις τράπεζες πάνω από το ένα τέταρτο της αξίας τους, βιώνοντας τη μεγάλη διόρθωση μετά από ένα επτάμηνο ανοδικό σερί.

  Στη σημερινή συνεδρίαση της Τετάρτης ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε με απώλειες 2,40% στις 798,89 μονάδες, ενώ σήμερα κινήθηκε μεταξύ των 798,89 και 826,18 μονάδων.

  Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 71,2 εκατ. ευρώ, υψηλός για παραμονή Δεκαπενταύγουστου.

  Το βασικό ερώτημα από τους εγχώριους αναλυτές είναι το σημείο που θα αποτελέσει και το όριο, προκειμένου οι θεσμικοί επενδυτές να επέμβουν και να ανακόψουν την πτωτική πορεία της αγοράς. Όπως σχολιάζουν χρηματιστηριακές πηγές στο Capital.gr, το ΧΑ δείχνει να μην μπορεί να ενεργοποιήσει θετικά τα μακροπρόθεσμα χαρτοφυλάκια, τα οποία στο περιθώριο ενός risk off από τις αναδυόμενες αγορές, αναδιπλώνουν την έκθεσή τους στην Ελλάδα, αφού τα κέρδη που «γράφουν» είναι ήδη μεγάλα.

  Οικονομία
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Παραλίες στο μυθικό ροζ… Τα αφτιά του μικροσκοπικού λαγού, «τυλιγμένα» στα ροζ διαμάντια του οίκου Graff, κινούνται ρυθμικά στον ήχο του κινητού. Η... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk