Τα προβλήματα των αγροτών της Κρήτης στο τραπέζι του Μάκη Βορίδη

Πρώτη αναγνωριστική συνάντηση με το νέο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης

Μια πρώτη συνάντηση και συζήτηση επί των προβλημάτων που τους απασχολούν, είχαν οι αμπελουργοί και ελαιοπαραγωγοί της Κρήτης με τον υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκη Βορίδη.

Ομάδα που ήρθε Πάο την Κρήτη συναντήθηκε με τον υπουργό σε μια συζήτηση ιδιαίτερα εποικοδομητική.

Αν και αναγνωριστική η συνάντηση έγινε μια πρώτη προσέγγιση στα προβλήματα που απασχολούν τον αγροτικό κόσμο της Κρήτης.

Επισημάνθηκε ότι στη νέα ΚΑΠ η Κρήτη, λόγω της ιδιαιτερότητας που έχει (κλιματική αλλαγή, περιβαλλοντικοί όροι, μικρός κλήρος, το ανάγλυφο της ίδιας της καλλιεργήσιμης γης που είναι επικλινές, η προστασία των καλλιεργειών αμπελιού και ελιάς) θα πρέπει να τύχει διαφορετικής προσέγγισης.

Θα πρέπει να δοθούν στην Κρήτη οικονομικά και άλλα κίνητρα, κάτι που ζήτησαν οι παραγωγοί από τον υπουργό.

Επισημάνθηκε επίσης το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το νησί καθώς είναι εκτός μεταφορικού ισοδύναμου με τεράστιο κόστος μεταφοράς των προϊόντων της κρητικής γης.

Η αντιπροσωπεία εξήγησε στον κ. Βορίδη ότι είναι μεγάλο το βάρος από το τέλος επιτηδεύματος αλλά και από τις τεράστιες ζημιές που έχουν υποστεί οι αμπελώνες από διάφορα φαινόμενα που δεν εντάσσονται στα ζημιογόνα αίτια του ΕΛΓΑ.

Συζητήθηκαν επίσης θέματα σχετικά με την τεράστια μείωση της παραγωγής, στοιχεία τα οποία θα κατατεθούν σε ένα μήνα, για τα χρέη των αγροτών, τη γρήγορη καταβολή των ενισχύσεων κ.λπ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
Σίβυλλα
Helios Kiosk