Είναι μερικοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που δεν κρύβουν τη βιασύνη τους να κάνουν αντιπολίτευση. Τι είδους αντιπολίτευση; Ο,τι να ‘ναι. Και όταν λέω ό,τι να ‘ναι εννοώ ότι άρχισαν πρώτα να κάνουν αντιπολίτευση με κριτική προς τους δημοσιογράφους: «Γιατί δεν γράφετε εκείνο ή το άλλο;» είναι μερικές από τις παρατηρήσεις που κάνουν οι Συριζαίοι προς τους δημοσιογράφους. Αλλωστε η κριτική σε δημοσιογράφους και σε ΜΜΕ ήταν και εξακολουθεί να είναι το big asset του ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, όπως φαίνεται, ο ζήλος για αντιπολίτευση τύπου… «ό,τι να ‘ναι» οδηγεί σε γκάφες. Θέλετε ένα παράδειγμα;

nnn

Ο βουλευτής Πρέβεζας, πρώην υφυπουργός Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ (και εκ των στενότερων υποστηρικτών του Αλέξη Τσίπρα) Κώστας Μπάρκας (φωτογραφία) έγραψε ένα tweet  σχετικά με την ανάληψη ενδυματολογικής επιμέλειας των εργαζομένων της Λυρικής Σκηνής από τη σύζυγο του Πρωθυπουργού Μαρέβα Μητσοτάκη-Γκραμπόφσκι, θέτοντας ερωτήματα, υπαινισσόμενος πως υπήρξε πολιτική πρωτοβουλία ώστε η Μαρέβα να «πάρει τη δουλειά».

nnn

«Διαβάζω (δεν γνωρίζω αν είναι αλήθεια) πως η κυρία @MarevaGrabowski για επιμεληθεί της ενδυμασίας των εργαζομένων της Λυρικής σκηνής! 1. Αυτό έγινε κατόπιν διαγωνισμού; 2. Πόσα χρήματα θα κοστίσει; 3. Θα πάρει εργολαβία κ το Εθνικό Θέατρο;» έγραψε ο Κώστας Μπάρκας. Η ιστορία όμως έχει και συνέχεια…

nnn

Προτού στεγνώσει το μελάνι (όπως έλεγαν οι παλιοί) έλαβε «πληρωμένη απάντηση» από τη Μαρέβα: «Πρόκειται περί χορηγίας και εγκρίθηκε τον Μάρτιο 2019 επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ» έγραψε. Μετά την απάντηση της κυρίας Γκραμπόφσκι, ο Κώστας Μπάρκας απολογήθηκε ότι… δεν το γνώριζε.

Το πρωθυπουργικό γραφείο Θεσσαλονίκης;

Ενα ήσσονος σημασίας θέμα φαίνεται πως έχει διχάσει τα στελέχη της ΝΔ της Βόρειας Ελλάδας και δεν είναι άλλο από το εάν θα πρέπει ο Κυριάκος Μητσοτάκης να διατηρήσει ή να καταργήσει το Γραφείο Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη που καθιέρωσε (δήθεν για προσέλκυση επενδύσεων) ο προηγούμενος πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Με πρώτη διευθύντρια την Κατερίνα Νοτοπούλου, η οποία εν συνεχεία απέτυχε να εκλεγεί δήμαρχος με τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά εξελέγη βουλευτής.

Το θέμα δεν είναι απλό, καθότι υπάρχουν στελέχη που λένε ότι θα πρέπει να διατηρηθεί αυτή η θέση, η οποία εάν λειτουργήσει κατάλληλα με τους κατάλληλους ανθρώπους τότε μπορεί να αποβεί προς όφελος της οικονομίας της χώρας και ειδικότερα στην ανάπτυξη της Βόρειας Ελλάδας. Υπάρχουν όμως και άλλοι που υποστηρίζουν ότι τέτοιο γραφείο το δημιούργησε ο ΣΥΡΙΖΑ για να βολέψει τα «δικά του παιδιά», δεν υπήρξαν ούτε επενδύσεις από το γραφείο αυτό και κάθε φορά που ερχόταν στη Θεσσαλονίκη ο κ. Τσίπρας έκλειναν οι δρόμοι και δημιουργούνταν κομφούζιο στους δρόμους από τις διαδηλώσεις. Εν πάση περιπτώσει η κυβέρνηση διαθέτει υπουργείο Βορείου Ελλάδος (Μακεδονίας-Θράκης ονομάζεται) στο οποίο λειτουργεί και Διεύθυνση Επενδύσεων-Ανάπτυξης. Συνεπώς ποιος ο λόγος για τη λειτουργία ενός τέτοιου γραφείου; Εκείνο όμως που γνωρίζω είναι ότι υπάρχουν πολλοί ενδιαφερόμενοι να αναλάβουν αυτή τη θέση. Ανάμεσά τους και μια πρώην βουλευτής της ΝΔ, η οποία μου λένε πως συγκεντρώνει και τις περισσότερες πιθανότητες σε περίπτωση που αποφασιστεί να συνεχιστεί η λειτουργία του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη.

Να ‘τανε το ’21…

Στην επίσκεψη που είχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργείο Πολιτισμού, θα σταθώ σε ένα θέμα: Δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στις δράσεις γύρω από το 2021 οι οποίες, όπως σημείωσε ο Πρωθυπουργός: «Θα είναι μια πρώτης τάξης ευκαιρία για να μπορέσουμε να σηματοδοτήσουμε αυτό το αόρατο νήμα το οποίο συνδέει την κλασική πολιτιστική μας κληρονομιά με την Ελλάδα του αύριο, την Ελλάδα της εξωστρέφειας».

Αμισθη σύμβουλος

Οταν η σημερινή υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη ήταν γενικός γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού, η Αννα Παναγιωταρέα τοποθετήθηκε εκπρόσωπος… Τάφου, δηλαδή είχε τον επικοινωνιακό χειρισμό του Τάφου της Αμφίπολης. Τώρα που η εκ του ΠαΣοΚ προερχόμενη κυρία Μενδώνη έγινε υπουργός Πολιτισμού η κυρία Παναγιωταρέα έγινε ειδική σύμβουλος στο πολιτικό γραφείο της υπουργού, αλλά άμισθη.

Αφήστε με να… επιζήσω

Μετά τις χώρες της Λατινικής Αμερικής με ισχυρή καθολική παράδοση, το Ελ Σαλβαδόρ (1993), την Αργεντινή (1998), τη Χιλή (1999) και τη Γουατεμάλα (1999), ήρθε και η ώρα της Ελλάδας να καθιερώσει, εν έτει 2019, την «Ημέρα αγέννητου παιδιού», με απόφαση της Ιεράς Συνόδου που ελήφθη στις 9 Ιουλίου. Ως «μέρα» ορίστηκε η πρώτη Κυριακή μετά τα Χριστούγεννα και εμπνευστής της πρωτοβουλίας για την καθιέρωση του εορτασμού παρουσιάζεται το κίνημα κατά των αμβλώσεων «Αφήστε με να ζήσω». Με την απόφαση αυτή η Ιεραρχία, που εκ πίστεως είναι κατά των αμβλώσεων, ικανοποίησε το αίτημα κατά του δικαιώματος στην άμβλωση (θεσπίστηκε με νόμο το 1986) και άνοιξε πόλεμο κατά των γυναικών που μάχονται χρόνια για την αυτοδιάθεση του σώματός τους. Τώρα δεν μένει παρά να προτείνει στην Πολιτεία να υιοθετήσει τον νόμο που ενέκρινε η Γερουσία της Αλαμπάμα των ΗΠΑ, σύμφωνα με τον οποίο εκτός της απαγόρευσης της αμβλώσεων δεν προβλέπονται εξαιρέσεις ούτε καν στις περιπτώσεις αιμομιξίας ή βιασμού ενώ οι γιατροί που κάνουν αμβλώσεις κινδυνεύουν με ποινές κάθειρξης από 10 ως 99 χρόνια… Τι άλλο θα δούμε!

Αστυνομικοί με ποδήλατα στον Εθνικό Κήπο

Ποδηλάτες αστυνομικοί έκαναν την εμφάνισή τους στον Εθνικό Κήπο προστατεύοντας τους επισκέπτες του. Με άσπρα ποδήλατα, με άσπρα μπλουζάκια με το σήμα της Αστυνομίας και με άσπρα ποδηλατικά κράνη οι αστυνομικοί περιπολούν συνεχώς δίνοντας το αίσθημα της ασφάλειας.

Περαστικά

Η στήλη εύχεται ολόψυχα στον πρώην υπουργό Παιδείας και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Φίλη περαστικά και η περιπέτεια της υγείας του που βιώνει τούτες τις ημέρες να τελειώσει γρήγορα και να βγει πιο δυνατός.