Το Λονδίνο της Ελεάννας Βλαστού

Στο τρίτο της βιβλίο, η μόνιμα πλέον εγκατεστημένη στη βρετανική πρωτεύουσα συγγραφέας μας ξεναγεί με απολαυστικό τρόπο στη δεύτερη πατρίδα της.

Απ’ όταν μετακόμισε στο Λονδίνο το 2015, η Ελεάννα Βλαστού είδε την πόλη που γνώριζε από τα ταξίδια της με άλλο μάτι, γι’ αυτό και στο τρίτο της βιβλίο χρησιμοποιεί και πάλι τη μικρή φόρμα για να μας μεταφέρει τη σχέση της με τη βρετανική πρωτεύουσα, όπως και με το συναρπαστικό μωσαϊκό που συνθέτουν οι κάτοικοί της.

Δεν πρόκειται για μια καθημερινή καταγραφή, άλλωστε όπως λέει και η ίδια δεν κράτησε ποτέ ημερολόγιο, και μολονότι υπάρχουν ψήγματα γραφής και εμπειριών που παραπέμπουν σε κάτι τέτοιο, το «Στο Λονδίνο» (εκδ. Πόλις) είναι μια συρραφή από εθνογραφικά δοκίμια ή χρονογραφήματα με λεπτό χιούμορ, μια υποψία ειρωνείας και ενίοτε έναν σκωπτικό χαρακτήρα που το καθιστούν ένα απολαυστικό ανάγνωσμα, ιδίως αν γνωρίζεις δυο-τρία πράγματα για τη βρετανική κουλτούρα.

Στο BHMAgazino που κυκλοφορεί μαζί με το «Βήμα της Κυριακής» η Μαριλένα Αστραπέλλου ρωτά την ελληνίδα συγγραφέα πώς έγραψε το πόνημά της και σε τι συμφωνεί με τον Ιταλο Καλβίνο.

Διαβάστε περισσότερα στο BHMAgazino που κυκλοφορεί μαζί με το «Βήμα της Κυριακής»

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
BHMAgazino
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk