Για το πρώτο βήμα προς την αναγκαία και καθυστερημένη, όπως τη χαρακτήρισε, επιστροφή της ζωής των κατοίκων του Ματιού στην κανονικότητα έκανε λόγο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ανάρτησή του στο Twitter αναφερόμενος στην έναρξη του καθαρισμού του οικοπέδου στο οποίο έχει συγκεντρωθεί τεράστια ποσότητα καύσιμης ύλης μετά τη φονική πυρκαγιά.

«Σήμερα άρχισε ο καθαρισμός του οικοπέδου στο οποίο έχει συγκεντρωθεί τεράστια ποσότητα καύσιμης ύλης μετά την πυρκαγιά στο Μάτι. Το πρώτο βήμα για την αναγκαία και καθυστερημένη επιστροφή της ζωής των κατοίκων στην κανονικότητα αλλά και για την ανάπλαση της περιοχής» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Σημειώνεται πως μόλις 72 ώρες μετά τη δέσμευση του πρωθυπουργού, το οικόπεδο στο Μάτι, στο οποίο έχουν συγκεντρωθεί εδώ και ένα χρόνο 20.000 τόνοι καύσιμης ύλης, καθαρίζεται.

Ειδικότερα, με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που κατατέθηκε προχθές και έδωσε τη δυνατότητα στην κεντρική διοίκηση να παρεμβαίνει εκτάκτως για να αντιμετωπίζει τις συνέπειες φυσικών καταστροφών, ήδη από σήμερα το πρωί συνεργεία έσπευσαν στην περιοχή και καθαρίζουν την έκταση στην οποία είχαν συγκεντρωθεί κορμοί δέντρων και εύφλεκτα υλικά.