Στις οικονομικές σελίδες της η Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) σημειώνει ότι «στη νέα ελληνική κυβέρνηση υπάρχουν φωνές που προαναγγέλλουν διαπραγματεύσεις, τον επόμενο χρόνο, για τη μείωση των ελληνικών δημοσιονομικών στόχων».

Η εφημερίδα παραθέτει σχετικές δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών και του κυβερνητικού εκπροσώπου, ενώ στη συνέχεια σημειώνει ότι η νέα κυβέρνηση «μέσα στους επόμενους μήνες θέλει να κερδίσει την εμπιστοσύνη των πιστωτών, υλοποιώντας πολλές μεταρρυθμίσεις, οι οποίες συνεχώς καθυστερούσαν μέχρι σήμερα. Κατ’ αυτόν τον τρόπο εδραιώνεται η εμπιστοσύνη ότι μία χαλάρωση των στόχων του προϋπολογισμού όντως αποσκοπεί στην οικονομική ανάπτυξη και όχι σε ακριβά προεκλογικά δώρα».

Η εφημερίδα της Φρανκφούρτης, όπως αναφέρει η DW, υπενθυμίζει ότι ««το συντηρητικό κυβερνών κόμμα είχε επικρίνει στο παρελθόν την αριστερή κυβέρνηση του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας ότι είχε υπερεκπληρώσει τους στόχους, ώστε να έχει περιθώριο για να μοιράσει το αποκαλούμενο ‘κοινωνικό μέρισμα’ στην εκλογική του πελατεία»».