Πρώτα θα εξυγιανθεί η ΔΕΗ και μετά θα αναζητηθεί στρατηγικός επενδυτής.

Τις δύο αυτές φάσεις στο σχέδιο σωτηρίας της ΔΕΗ περιέγραψε κατά την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ δεν απέκλεισε το ενδιάμεσο διάστημα να ιδιωτικοποιηθούν δίκτυα της επιχείρησης, αν αυτό κριθεί αναγκαίο για την ενίσχυση της ρευστότητας και την αναδιάθρωσή της. Μεταξύ άλλων, η αναφορά αυτή του Πρωθυπουργού αφορά τη θυγατρική της ΔΕΗ,  τον ΔΕΔΔΗΕ που διαχειρίζεται τα δίκτυα μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας μέσης και χαμηλής τάσης.

Σημειώνεται ότι τις βασικες αρχές του σχεδίου διάσωσης της ΔΕΗ από τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που προκάλεσε στην επιχείρηση η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, παρουσίασε την προηγούμενη εβδομάδα στους εκπροσώπους των θεσμών ο υπουργός Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης. Ο υπουργός αναμένεται σήμερα να αναφερθεί με περισσότερες λεπτομέρειες στο σχέδιο της κυβέρνησης για τη ΔΕΗ στην ομιλία του στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων. Παράλληλα μέσα στην εβδομάδα εκτιμάται ότι θα ανακοινωθεί και ο νέος πρόεδρος της ΔΕΗ που θα αντικαταστήσει τον Μανώλη Παναγιωτάκη, ο οποίος έχει ήδη παραιτηθεί.

-Ποια είναι τα επόμενα βήματα στο πλαίσιο των συζητήσεων μεταξύ της κυβέρνησης και της  DGCom

-Τι ζητά η Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Κομισιόν σχετικά με την καταδικαστική απόφαση για το μονοπώλιο της ΔΕΗ στον λιγνίτη

-Τα βήματα που θα ακολουθήσει άμεσα το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τη διάσωση της επιχείρησης

Πρώτα νοικοκύρεμα και μετά στρατηγικός επενδυτής

Διαβάστε περισσότερα στην έντυπη έκδοση της εφημερίδας ΤΑ ΝΕΑ της Δευτέρας