Στο δελτίο του One Channel μίλησε ο αρχισυντάκτης Οικονομικών στην εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ» Ζώης Τσώλης.

«Η κυβέρνηση κινείται με ταχύτητα κι αυτό δείχνει ότι ήταν προετοιμασμένη» σχολίασε αναφορικά με τις οικονομικές εξαγγελίες της.

Για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ είπε ότι «προεκλογικά ακούγαμε για οριζόντια μείωση, ενώ τώρα έχει κλίμακες» και πρόσθεσε πως «όλες οι χώρες της Ευρώπης έχουν φόρο στην ακίνητη περιουσία».

Επιπλέον εξήγησε ότι «δεν θα απαλλαγούμε ποτέ από αυτόν τον φόρο» οπότε σημείωσε «πρέπει να πιάνουν τόπο τα λεφτά αυτά, να είναι αποδοτικά».

Ακόμα, είπε πως «δεν θα επωφεληθούμε ούτε από το δεύτερο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης που εξήγγειλε η Ευρωπαϊκή Τράπεζα» ωστόσο «θα υπάρχει μια έμμεση επίπτωση στην ελληνική οικονομία» κατέληξε.

Υπενθυμίζεται πως ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στη Βουλή, υποστήριξε πως η πρώτη δόση, τον Σεπτέμβριο, θα είναι μειωμένη – μεσοσταθμικά – κατά 22%.

«Δεν εξαιρείται κανείς από τη μείωση του φόρου. Ταυτόχρονα όμως λαμβάνεται ιδιαίτερη μέριμνα για τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας και για τη μεσαία τάξη. Συγκεκριμένα, για τις μικρές ιδιοκτησίες μέχρι 60.000 ευρώ η ανακούφιση θα είναι της τάξεως του 30%» ανέφερε ο κ. Σταϊκούρας.

Ειδικότερα, η μείωση του ΕΝΦΙΑ:

Για 60.000 μέχρι 70.000 θα είναι 27%.
Για 70.000 μέχρι 80.000, 25%.
Για 80.000 μέχρι 1.000.000, 20%.
Και για τις πολύ μεγάλες ιδιοκτησίες, μόλις 14.841 φορολογούμενοι, 10%.