«Υλικό προς στρέβλωση» χαρακτήρισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτοπουλος, «όλα τα άλλα που ακούγονται» σχετικά με τη χθεσινή τοποθέτηση του για τη Συμφωνία των Πρεσπών, κατά την ομιλία του στο συνέδριο του Economist.

Συγκεκριμένα ο κ. Παναγιωτόπουλος εξερχόμενος της Βουλής κλήθηκε να απαντήσει σε σχετική ερώτηση και δήλωσε τα εξής: «Εξηγούμαι λοιπόν για να μην παρεξηγούμαι. Χθες στο συνέδριο του Economist, μπροστά σε διεθνές ακροατήριο, είπα ότι για να σταθεί η Συμφωνία των Πρεσπών πρέπει να μην παραβιάζονται ουσιώδεις όροι της από κάποιο μέρος».

«Ήταν σαφής ο αποδέκτης… ήταν σαφές για ποιον ήταν. Απλά αυτό έγινε ανεπαισθήτως στη διπλωματική γλώσσα που άρμοζε στην συγκεκριμένη περίσταση» συνέχισε.

«Είναι μια νομική θεώρηση, δεν έχει καμία σχέση με το αν μας αρέσει ή δεν μας αρέσει. Η συμφωνία προφανώς δεν μου αρέσει. Προφανώς δεν αρέσει στην Νέα Δημοκρατία. Προφανώς δεν αρέσει στην Κυβέρνηση… Όλα τα άλλα που ακούγονται είναι υλικό προς στρέβλωση», κατέληξε.

«Αν τηρηθεί η Συνθήκη μπορούμε να πάμε σε ένα καλύτερο μέλλον»

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της νέας κυβέρνησης Μητσοτάκη μίλησε στο συνέδριο του Economist και σύμφωνα με όσα μεταφέρθηκαν από την τοποθέτησή του εκεί, σημείωσε: «Δεν αμφισβητώ την πρόθεση κανενός ότι αυτή η Συμφωνία επιτεύχθηκε για καλό σκοπό, για να ενισχύσει τη σταθερότητα στην περιοχή, για να ενισχύσει τις γεωπολιτικές σταθερές της περιοχής, έτσι ώστε να μην υπάρξουν ανατροπές».

Επιπλέον, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος φαίνεται να δήλωσε πως «επιζητούμε και θα συνεχίσουμε να επιζητούμε σχέσεις καλής γειτονίας στον βαλκανικό περίγυρό μας». Και συνέχισε σημειώνοντας ότι «τα Βαλκάνια είναι επιτακτική ανάγκη να μετατραπούν σε περιοχή παραγωγής σταθερότητας και όχι αστάθειας, όπως ήταν διαχρονικά, με μοιραία αποτελέσματα, βέβαια, για την Ευρώπη και τον κόσμο».