Με την ορκωμοσία των 300 βουλευτών ξεκίνησε η εναρκτήρια συνεδρίαση της νέας βουλής. 112 είναι τα νέα πρόσωπα που ανέδειξαν οι κάλπες της 7ης Ιουλίου. Το Σάββατο θα γίνουν οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης

«Καλημέρα και καλή δύναμη σε όλους», ευχήθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος έφτασε στη Βουλή λίγο μετά τις 10:30 το πρωί.

O πρωθυπουργός χαιρέτησε και ένα παιδί που βρισκόταν μεταξύ των δημοσιογράφων.

O Δημήτρης Κουτσούμπας μπαίνει στη Βουλή

O Aνδρέας Λοβέρδος σε εύθυμη διάθεση.

Μαζί με τη σύζυγό του Δανάη Στράτου έφτασε στη Βουλή ο Γιάνης Βαρουφάκης. Ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 έκανε λόγο για «πολύ μικρή ευκαιρία για να γιορτάσουμε τη Δημοκρατία. Αμέσως μετά θα αρχίσει ένας νέος σκληρός αγώνας. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι βρισκόμαστε σε μια τετραπλή πτώχευση. Εδώ δεν ήρθαμε για να πάρουμε θέσεις αλλά για να παλέψουμε για να μην φεύγουν τα παιδιά μας στο εξωτερικό».

Η Νόνη Δούνια, που έφτασε στη Βουλή με ένα μωβ κοστούμι, δήλωσε: «Θέλω να είμαι αντάξια των ανθρώπων που με πίστεψαν. Ήρθα με τον σύζυγό μου που είναι συγκινημένος» δήλωσε η Νόνη Δούνια.

Η είσοδος στη Βουλή για πρώτη φορά και για τη Ραλλία Χρηστίδου

Πολάκης: «Θα επανέλθουμε»
«Θα αντισταθούμε στις προσπάθειες νεοφιλελεύθερης πολιτικής που θα κάνει η Νέα Δημοκρατία και θα επανέλθουμε». Αυτό ήταν το σύντομο σχόλιο που έκανε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης προσερχόμενος στη Βουλή.

«Νέα Βουλή, καινούργια αρχή και μεγάλες προσδοκίες για καλύτερες ημέρες. Εχουμε μπροστά μας τρεις μεγάλες προκλήσεις, στη βιώσιμη ανάπτυξη, στην ανάπτυξη της μεσαίας, στη στήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και βέβαια στην ανάπτυξη της Αθήνας μέσα από τον τομέα της ασφάλειας. Προχωράμε σταθερά μαζί», δήλωσε η Όλγα Κεφαλογιάννη

Λίγο αργότερα στη Βουλή έφτασε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος και δήλωσε: «Δουλειά, δουλεία και πράξεις. Εύχομαι στον κ. Τασούλα, πρόεδρο της Βουλής να είναι πρόεδρος όλων των Ελλήνων».

H είσοδος στη βουλή του Γιάννη Μουζάλα:

Kαι ο Κωστής Χατζηδάκης