Καλεσμένος στην εκπομπή One Talk βρέθηκε ο Κωνσταντίνος Πουλάκης, πρώην Γ.Γ του Υπουργείου Εσωτερικών και μέλος της Κ.Ο ΣΥΡΙΖΑ, όπου μίλησε για τον μετασχηματισμό του κόμματος, αλλά και τον τρόπο που θα αντιπολιτευτεί. «Ανεξάρτητα από το εκλογικό αποτέλεσμα, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υποχρεωμένος έτσι κι αλλιώς από το καταστατικό του να κάνει συνέδριο.

Πλέον, είναι υποχρεωμένος να εκτιμήσει τη θητεία του και τα αποτελέσματα των προηγούμενων εκλογών», δήλωσε ο κύριος Πουλάκης. «Πρέπει να δει τα του οίκου του και να συνδεθεί περισσότερο με την κοινωνία», αυτός είναι ο τρόπος για να επιτευχθούν οι στόχοι του κόμματος και να παραμείνει ενεργό, σύμφωνα με τον πρώην Γ.Γ.

Σχετικά με τον τρόπο αντιπολίτευσης, ο κύριος Πουλάκης υπογράμμισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ «δε θα επιστρέψει σε λογικές του 2012», αντιθέτως, πρέπει να λειτουργήσει θεσμικά και κινηματικά με βασικές παραμέτρους «το έργο και την κοινωνία». Αναγνωρίζει, εν τούτοις, πως υπάρχει ρευστότητα του πολιτικού σκηνικού και πως οι πολίτες δεν έχουν μεγάλη ανοχή στα κόμματα.

«Είμαστε όλοι στο μικροσκόπιο, κυβέρνηση και αντιπολίτευση», δήλωσε χαρακτηριστικά. Για τις επόμενες κινήσεις του κόμματος, υποστήριξε πως από Σεπτέμβρη o ΣΥΡΙΖΑ θα ξεκινήσει διάλογο με δημιουργικό και συλλογικό τρόπο έτσι ώστε να γίνει ένα κόμμα «μαζικό, ριζοσπαστικό, αριστερό». Ξεκαθάρισε ακόμα, πως δεν υπάρχει θέμα εκλογής από τη βάση.

Στην άποψη που θέλει τους δήμους ανίκανους να λειτουργήσουν, ο κύριος Πουλάκης ισχυρίστηκε πως «οι δήμοι και οι περιφέρειες θα λειτουργήσουν από 1η Σεπτέμβρη, δεν έχουν δοκιμαστεί ακόμα». Τέλος, αναφορικά με την απλή αναλογική, άσκησε κριτική στο ΠΑΣΟΚ το οποίο κατηγόρησε πως «ξέχασε τις εξαγγελίες του για απλή αναλογική σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος την έκανε νόμο».

 

Πηγή: onetv.gr