Νέο εσωκομματικό μέτωπο φαίνεται πως άνοιξε στη Νέα Δημοκρατία με αφορμή τη φερόμενη στήριξη που έδωσε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης στον Δημήτρη Παπαδημούλη, ώστε ο τελευταίος να εκλεγεί αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εισηγήθηκε να ψηφιστεί ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς ως αντιπρόεδρος, τη στιγμή που η επίσημη θέση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος ήταν άλλη.

Μάλιστα, ο ίδιος ο Μάνφρεντ Βέμπερ στη λίστα που είχε φτιάξει είχε φροντίσει να μην συμπεριλαμβάνεται ο έλληνας ευρωβουλευτής. Όχι μόνο γιατί τον είχε προτείνει η Ευρωπαϊκή Αριστερά, αλλά ενδεχομένως και για προσωπικούς λόγους.

Αυτό προκάλεσε άμεσες αντιδράσεις, με την ευρωβουλευτή της ΝΔ, Ελίζα Βόζενμπεργκ να διαψεύδει με ένα tweet της το ότι αποφασίστηκε κάτι τέτοιο.

«Διευκρινίζω προς άρση κάθε παρεξήγησης. Ποτέ δεν αποφασίστηκε από την ομάδα Ευρωβουλευτών της ΝΔ η στήριξη του κ. Παπαδημούλη για την Αντιπροεδρία του Ε.Κ. Πρόκειται περί παραπληροφόρησης! Τέλεια κ παύλα!», έγραψε στο tweet.

Η ίδια επανήλθε με νέα ανάρτηση, στην οποία ανέφερε πως: «Αν και ήμουν σαφής στην προηγούμενη ανάρτησή μου, δεν ψήφισα τον κύριο Παπαδημούλη. Συστηματικά και σκόπιμα προσβάλλει τη Νέα Δημοκρατία και την κυβέρνησή μας».

«Δεν ψήφισα τον Δημήτρη Παπαδημούλη για Αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ!!!», έγραψε με τη σειρά της η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.

Τελικά, ο Δημήτρης Παπαδημούλης εξελέγη αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου με την δεύτερη ψηφοφορία. Στον πρώτο γύρο έλαβε 303 ψήφους αλλά απαιτούνταν 331. Στον δεύτερο γύρο ο Δημήτρης Παπαδημούλης έλαβε 401 ψήφους, γεγονός που πιστώνεται και προσωπικά, αφού κέρδισε σταυρούς και από ευρωβουλευτές εκτός των κομμάτων που είχαν δώσει γραμμή για την υπερψήφισή του.

«Διάφοροι ακραίοι επιτίθενται στον Μεϊμαράκη και στους Έλληνες ευρωβουλευτές που με ψήφισαν ως αντιπρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου. Με εξέλεξε το 60,5% των ευρωβουλευτών. Δηλαδή και τουλάχιστον 150 ευρωβουλευτές από τον χώρο της κεντροδεξιάς. Το θεωρώ μεγάλη τιμή και για την Ελλάδα. Ψυχραιμία!», σχολίασε ο ίδιος