Για την επόμενη μέρα στο ΚΙΝΑΛ μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου μίλησε μέσα από την εκπομπή One Talk Weekend ο γραμματέας του κόμματος, Μανώλης Χριστοδουλάκης.

Ερωτηθείς αν είναι το νεότερο μέλος του ΚΙΝΑΛ απάντησε θετικά και κατέστησε σαφές πως «είναι καλό να υπάρξουν νέα πρόσωπα στην πολιτική». Μάλιστα, δήλωσε «πολιτικοποιημένος από όταν θυμάμαι τον εαυτό μου να έχει μια συγκροτημένη αντίληψη του τι συμβαίνει στην κοινωνία. Αλλά και από τα φοιτητικά μου χρόνια».

«Το Πολυτεχνείο έζησε ‘’στο πετσί του’’ το πώς ένα άσυλο ιδεών, διασφάλισης της ελευθερίας της έκφρασης, της έρευνας και της ακαδημαϊκότητας μετατρέπεται μέσω ενός θεσμικού πλαισίου σε ένα περιφραγμένο οικοδομικό τετράγωνο, στο οποίο δεν ισχύουν οι νόμοι» τόνισε παίρνοντας θέση στη διαμάχη που έχει ξεκινήσει αναφορικά με την κατάργηση του ασύλου.

Μιλώντας για το σύνολο των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα Πανεπιστήμια, είπε πως εκτός του θέματος του ασύλου «πρέπει να προσαρμόσουμε το ακαδημαϊκό μας πλαίσιο».

Κληθείς να σχολιάσει το αποτέλεσμα των εκλογών είπε πως «ένα αποτέλεσμα που αυξήσαμε τα ποσοστά μας, είναι ένα αποτέλεσμα που αποτελεί βάση για να αναπτύξουμε μια νέα πολιτική».

Τέλος, ερωτηθείς για τα… στραβά του ΚΙΝΑΛ απάντησε ότι «είμαστε ακόμα και σήμερα σε μια μάχη του πώς θα διαφωνήσουμε με τον διπλανό μας, αντί να κοιτάμε το πώς θα ισχυροποιήσουμε τη θέση μας σε έναν κρίσιμο πολιτικό χώρο».

Πηγή: onetv.gr