Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο βρίσκεται στις ΗΠΑ μετά τις ολιγοήμερες διακοπές του στην Ελλάδα και στο περιθώριο ενός event μίλησε στο ESPN.

Ο Greek Freak ξεκαθάρισε στη συνέντευξη του ότι βρίσκεται ακόμα στο 60% των πραγματικών του δυνατοτήτων και ότι θέλει να βελτιώνεται συνεχώς, ενώ τόνισε ότι αν οι Μπακς είναι ανταγωνιστικοί γιατί να μην μείνει στο Μιλγουόκι για 20-25 χρόνια και να γίνει ο νέος Νοβίτσκι, Ντάνκαν ή Κόμπι.

Παράλληλα όμως ο σούπερ σταρ των ελαφιών δήλωσε ότι ο μεγάλος του στόχος είναι το πρωτάθλημα και ότι θέλει να το διεκδικεί κάθε χρόνο, ενώ αναφέρθηκε και στο σενάριο να γίνει μέλος του προπονητικού τιμ της ομάδας όταν σταματήσει το μπάσκετ.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Υπάρχουν πολλά πράγματα στα οποία μπορώ να βελτιωθώ. Κοιτάζω πρώτα απ’ όλα τον εαυτό μου και όχι τι κάνουν οι άλλοι. Προσπαθώ να βελτιωθώ όσο το δυνατόν περισσότερο και σε διάφορους τομείς του παιχνιδιού. Πολλοί λένε ‘είσαι ο MVP, ένας από τους καλύτερους παίκτες του ΝΒΑ, πολύ κυριαρχικός’. Όμως νομίζω ότι μπορώ και καλύτερα. Θεωρώ ότι βρίσκομαι στο 60% των πραγματικών μου δυνατοτήτων. Απλά θέλω να γίνω καλύτερος. Αν βρεθώ και πάλι στους τελικούς της Ανατολής θα αντιδράσω καλύτερα, θα παίξω καλύτερα θα αντιμετωπίσω καλύτερα τις καταστάσεις».

Και συνέχισε λέγοντας: «Είναι τρελό αλλά θα διανύσω του χρόνου τον 7ο χρόνο μου στο ΝΒΑ. Θέλω να γίνομαι καλύτερος. Μέρα με τη μέρα και βήμα με το βήμα. Ο μεγάλος στόχος είναι το πρωτάθλημα. Αν συνεχίσουμε έτσι όλοι μαζί και είμαστε αφοσιωμένοι σε αυτόν τον στόχο γιατί να μην παίξω για τους Μπακς 20 και 25 χρόνια;

Γιατί μετά που θα τελειώσω να μην γίνω μέλος του προπονητικού τιμ ή του front office; Όμως πρέπει να βαδίζουμε όλοι μαζί στον ίδιο στόχο, να έχουμε τις ίδιες αρχές και να μείνουμε προσηλωμένοι στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Θέλω να είμαι μέλος μιας πρωταθλήτριας ομάδας. Όσο έχουμε την ίδια νοοτροπία και την ίδια προσέγγιση στο παιχνίδι, δεν υπάρχει λόγος να φύγω και να μη γίνω σαν τον Κάρι, τον Νοβίτσκι, τον Κόμπι ή τον Τιμ Ντάνκαν».