Ελαφρύνσεις €6 δισ. σε εισόδημα, ακίνητα, επιχειρήσεις

Μέτρα στήριξης της πολύπαθης οικοδομικής δραστηριότητας μαζί με σημαντικές φορολογικές ανάσες θα περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή έως τις αρχές Αυγούστου

Σχέδιο αναστήλωσης της οικοδομής, η οποία κατέρρευσε στα χρόνια της κρίσης, ενεργοποιεί με το καλημέρα η νέα κυβέρνηση, αναστέλλοντας για τρία χρόνια την επιβολή του ΦΠΑ στις μεταβιβάσεις ακινήτων και θεσπίζοντας ταυτόχρονα έκπτωση φόρου ίση με το 40% της δαπάνης για όλες τις εργασίες αναβάθμισης και συντήρησης των ακινήτων. Τα μέτρα αυτά που θα στηρίξουν την πολύπαθη οικοδομή και θα δώσουν ώθηση στην οικονομία θα εφαρμοστούν αμέσως. Θα περιλαμβάνονται στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο το οποίο θα κατατεθεί στη Βουλή έως τις αρχές Αυγούστου και θα συνοδεύεται με σημαντικές φορολογικές ανάσες προς τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις. Ο φάκελος προτεραιοτήτων που παρέλαβε χθες από τον Πρωθυπουργό στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου ο Χρήστος Σταϊκούρας περιλαμβάνει τις βασικές διατάξεις του νομοσχεδίου το οποίο θα επεξεργαστεί ο αρμόδιος για τη φορολογία υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Το νομοσχέδιο το οποίο θα πάρει τον δρόμο προς τη Βουλή μέχρι τις αρχές Αυγούστου για να ψηφιστεί έως τις 10 του επόμενου μήνα ενσωματώνει διατάξεις άμεσης εφαρμογής και φοροελαφρύνσεις οι οποίες θα ξεκλειδώνουν σταδιακά από την 1η Ιανουαρίου 2020 και μετά.

-Ποια είναι τα μέτρα που θα ενεργοποιηθούν άμεσα;

-Ποιες φοροελαφρύνσεις προβλέπονται από το 2020;

-Ποιες επιχειρήσεις θα συμπεριληφθούν στο λευκό μητρώο;

Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση των ΝΕΩΝ της Πέμπτης

Ελαφρύνσεις €6 δισ. σε εισόδημα, ακίνητα, επιχειρήσεις

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk