• Αναζήτηση
 • Εγκλημα στον Gucci

  Η ιστορία της Πατρίτσια Ρετζιάνι, πρώην συζύγου και ηθικής αυτουργού της δολοφονίας του Μαουρίτσιο Γκούτσι, χαρακτηρίζεται από στοιχεία τραγωδίας και κωμωδίας ταυτόχρονα.

  Το ημερολόγιό της έγραφε «Παράδεισος» την ημέρα της δολοφονίας του συζύγου της. Η ίδια αναφέρεται με τη φράση «η διαμονή μου στην οικία Βιτόρε» στα 16 χρόνια που πέρασε στη φυλακή του Σαν Βιτόρε ως ηθική αυτουργός του εγκλήματος. Θεωρεί ακόμη τον εαυτό της μία Γκούτσι – για την ακρίβεια δηλώνει «είμαι η πιο Γκούτσι από όλους τους».

  Η Πατρίτσια Ρετζιάνι βέβαια δεν είναι πλέον Γκούτσι. Δεν ήταν ούτε στις 27 Μαρτίου 1995, την ημέρα που ο πρώην σύζυγός της, Μαουρίτσιο Γκούτσι, δολοφονήθηκε στην είσοδο του γραφείου του στο Μιλάνο – είχαν ήδη χωρίσει το 1985 έπειτα από 13 χρόνια γάμου.

  Στο BHMAgazino που κυκλοφορεί μαζί με το «Βήμα της Κυριακής» o Mάρκος Καρασαρίνης γράφει για μια υπόθεση που τάραξε την Ιταλία, και όχι μόνο τον κόσμο της μόδας της, στα τέλη της δεκαετίας του ’90 και είχε όλα τα χαρακτηριστικά του αρχαίου δράματος: τραγικούς πρωταγωνιστές, ύβρη, νέμεση, κάθαρση.

  Διέθετε παράλληλα και στοιχεία που προσιδίαζαν σε αρχαία κωμωδία – τον βίο και την πολιτεία της ηθικής αυτουργού, την άρνησή της να τον παραδεχθεί δημόσια έως σήμερα.

  Οπως και να ’χει, η ιστορία της Ρετζιάνι αναδεικνύει τα μονοπάτια της διασταύρωσης του χρήματος και την αναπάντεχη ενίοτε διαδρομή τους.

  Διαβάστε περισσότερα στο ΒΗΜΑgazino που κυκλοφορεί με το «Βήμα της Κυριακής»

  BHMAgazino
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  Helios Kiosk