Κατευθείαν στα βαθιά θα βρεθεί η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου. Στη σκιά της έκθεσης της Κομισιόν και με τον επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ να θέτει για πρώτη φορά ευθέως θέμα απόκλισης από τον φετινό δημοσιονομικό στόχο εξαιτίας του προεκλογικού πακέτου Τσίπρα, προμηνύεται ένα θερμό φθινόπωρο στο πεδίο των διαπραγματεύσεων µε τους θεσμούς.

Στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθεί και η φορολογική πολιτική της επόμενης ημέρας, με τους δανειστές να κρατούν ανοιχτό το θέμα με το αφορολόγητο όριο στέλνοντας μήνυμα στην Αθήνα ότι θα επανέλθει στο τραπέζι μαζί με τη φθινοπωρινή αξιολόγηση. Οπως άλλωστε ξεκαθάρισε ο Κλάους Ρέγκλινγκ, «όλα αυτά τα ζητήματα θα τα συζητήσουμε με την καινούργια κυβέρνηση».

Το βέβαιο είναι ότι το νέο οικονομικό επιτελείο θα έχει πρακτικά στη διάθεσή του λίγες εβδομάδες προκειμένου να ενημερωθεί για το σημείο στο οποίο βρίσκονται οι συζητήσεις με τους θεσμούς για όλα τα ανοιχτά θέματα και να τρέξει μεταρρυθμίσεις και μεταμνημονιακά προαπαιτούμενα που έχουν μείνει πίσω.

-Τι θα γίνει με το αφορολόγητο όριο;

-Προβλέπεται μείωση στον ΕΝΦΙΑ;

-Ποιες περιοχές θα χτυπήσει η αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών;

Διαβάστε περισσότερα στα «Νέα» της Τρίτης που κυκλοφορούν