Τη θέση του στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ βρήκε και ο Τέρενς Σπένσερ Νικόλαος Κουίκ, μετά τη στήριξη που παρείχε στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ψηφίζοντας υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Ολοκληρώθηκε έτσι άλλη μια πολιτική …κυβίστηση, από τις πολλές που είδαμε επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ.

Στην επικαιροποιημένη λίστα με τους υποψήφιους βουλευτές που έδωσε στη δημοσιότητα η Κουμουνδούρου, συμπεριλαμβάνεται και ο Τέρενς Σπένσερ Νικόλαος Κουίκ ο οποίος θα διεκδικήσει τον σταυρό προτίμησης των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ στον Βόρειο Τομέα της Β’ Αθηνών, μεταξύ άλλων, μαζί με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, τον Γιώργο Κατρούγκαλο, τον Κώστα Ζαχαριάδη, την Ανεττα Καβαδία και την Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Όλοι θυμούνται τις δηλώσεις του Τέρενς Κουίκ λίγους μήνες πριν τις εκλογές του 2015 και την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που έλεγε ότι αισθάνεται προσβεβλημένος όταν τον ρωτούν για πιθανή συνεργασία των δύο κομμάτων. Ενώ από σκληρός «μακεδονομάχος» κατέληξε να ψηφίζει τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο Τέρενς Κουϊκ ξεκίνησε την πολιτική του καριέρα προερχόμενος από τον χώρο της Νέα Δημοκρατίας, ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Αθηναίων με τον Μιλτιάδη Έβερτ το 1986.

Παρά τις προσπάθειες να καθιερωθεί στο κόμμα της ΝΔ δεν τα κατάφερε και στην πρώτη ευκαιρία που του δόθηκε, ακολούθησε τον Πάνο Καμμένο αναλαμβάνοντας εκπρόσωπός τύπου στους Ανεξάρτητους Έλληνες τον Μάρτιο του 2012.

Στις βουλευτικές εκλογές της ίδιας χρονιάς ορίστηκε επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας των ΑΝΕΛ και εξελέγη βουλευτής.

Το 2014 συμμετείχε στις περιφερειακές εκλογές ως υποψήφιος περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

Διατέλεσε Υφυπουργός Επικρατείας για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου από 27 Ιανουαρίου 2015 μέχρι 28 Αυγούστου 2015 και από τις 23 Σεπτεμβρίου 2015 έως τις 5 Νοεμβρίου 2016 στις συγκυβερνήσεις ΑΝ.ΕΛ.-ΣΥ.ΡΙΖ.Α, χωρίς να έχει εκλεγεί βουλευτής.

Στον ανασχηματισμό της 4 Νοεμβρίου 2016 ορίστηκε από τον Πρωθυπουργό, εξωκοινοβουλευτικός υφυπουργός Εξωτερικών υπεύθυνος για τον Απόδημο Ελληνισμό.

Μέσα σε 26 μήνες θητείας κατάφερε να κάνει 70 ταξίδια δηλαδή δύο ταξίδια το μήνα, για αυτό και έλαβε επάξια προσωνυμία όπως «ταξιδιάρα ψυχή» και «Μάρκο Πόλο της κυβέρνησης».

Τον Δεκέμβριο του 2018 διαγράφηκε από το κόμμα των ΑΝ.ΕΛ., λόγω της στήριξης του στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Στις 11 Φεβρουαρίου 2019 ορκίστηκε βουλευτής, ύστερα από τη παραίτηση του Θανάση Παπαχριστόπουλου.

Από σήμερα είναι και επίσημα υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, διευρύνοντας τον ιδεολογικό του ορίζοντα όλα αυτά χρόνια της πολιτικής του σταδιοδρομίας.

Το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ  στον

ΒΟΡΕΙΟ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ

ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

ΑΥΛΩΝΙΤΟΥ ΕΛΕΝΗ

ΓΚΑΜΑΤΣΗ ΕΙΡΗΝΗ

ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

ΚΑΒΒΑΔΙΑ ΙΩΑΝΝΕΤΑ (ΑΝΝΕΤΑ)

ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ΤΑΝΙΑ

ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΚΟΝΤΟΥΛΗ ΙΩΑΝΝΑ

ΚΟΤΣΙΦΑΚΗΣ ΘΕΜΗΣ

ΜΠΟΥΓΕΛΕΚΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΛΙΖΑ

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ (ΤΑΣΟΣ)

ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ

ΤΣΑΚΑΛΩΤΟΣ ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ

ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ