Σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών εξελίχθηκε επί της ουσίας η συγκρότηση των περισσότερων ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ. Σε πάρα πολλές εκλογικές περιφέρειες βγήκαν τα μαχαίρια από τα θηκάρια και σφοδρή ήταν η σύγκρουση πίσω από τις κομματικές κουίντες για τις τελικές λίστες.

Τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ που ανακοινώθηκαν χθες το βράδυ, μετά την επικύρωσή τους νωρίτερα από την Πολιτική Γραμματεία του κόμματος, άναψαν φωτιές. Εξάλλου, με δεδομένο ότι σε περίπτωση ήττας θα εκλεγούν περίπου 75 βουλευτές, προκαλούνται εστίες έντασης. Οι μισοί περίπου υποψήφιοι είναι νέα πρόσωπα, είτε από τον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ είτε από τους συνοδοιπόρους στο πλαίσιο της Προοδευτικής Συμμαχίας, δηλαδή ως επί το πλείστον πασοκογενείς, ενώ προωθούνται και πολλά νέα στελέχη.

Το σκηνικό στον ΣΥΡΙΖΑ παραπέμπει σε μια εσωκομματική αναταραχή, όπου όλοι είναι εναντίον όλων, πλην των αναγκαίων εκλεκτικών συμμαχιών που συμφωνήθηκαν, κυρίως με δίδυμα σταυροδοσίας σε μεγάλες περιφέρειες, με τον Τσίπρα να είναι στη μέση. Αν και δεν επιτίθενται ευθέως αρκετά στελέχη κατά του Πρωθυπουργού, εντούτοις το κλίμα τον επηρεάζει στον δρόμο προς τις κάλπες της 7ης Ιουλίου.

-Γιατί δεν έχει κλειδώσει ακόμα το ψηφοδέλτιο Επικρατείας;

-Σε ποιο ψηφοδέλτιο θα ενταχθεί ο Φώτης Κουβέλης;

-Σε ποιες εκλογικές περιφέρειες θα δοθούν οι μεγάλες μάχες;

Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση των ΝΕΩΝ της Πέμπτης

Σφαγή… επιβίωσης στον ΣΥΡΙΖΑ