Πέντε ημέρες μετά τη διεξαγωγή των ευρωεκλογών και ενώ ο Αλέξης Τσίπρας είχε προαναγγείλει την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως απόφαση με την οποία μετατάχθηκαν στη Γενική Γραμματεία  Συντονισμού τέσσερις μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι.

Λίγα 24ωρα μετά το σάλο με τις μεθοδεύσεις κυβερνητικών στελεχών που αφορούσαν μετατάξεις φίλων και γνωστών, γεγονός που οδήγησε την Τασία Χριστοδουλοπούλου να λάβει την απόφαση να μην συμμετάσχει στις επικείμενες εθνικές εκλογές, ήρθε στο φως της δημοσιότητας το ΦΕΚ με ημερομηνία 31 Μαΐου του 2019 στο οποίο αναφέρεται ότι με απόφαση του πρωθυπουργού μετατάσσονται τέσσερις δημόσιοι υπάλληλοι στη Γενική Γραμματεία Συντονισμού.

Ένας από αυτούς ήταν υπάλληλος στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, και οι υπόλοιποι στο ταμείο Παρακαταθηκών, στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του υπουργείου Παιδείας και στη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας του υπουργείου Οικονομικών.

Επό της ουσίας, ο απερχόμενος πρωθυπουργός γεμίζει το Μέγαρο Μαξίμου με υπαλλήλους που θα έχει ο… επόμενος πρωθυπουργός. Γιατί αυτό γίνεται στις 31 Μαίου; Ποιος ο σκοπός της μεθόδευσης αυτής όταν υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να αλλάξει ο ένοικος του Μαξίμου και ο καινούργιος να βρει υπαλλήλους που του «κληρονόμησε» ο προηγούμενος;