Με τον Στίβεν Γκρέι να εκτελεί την ΑΕΚ με τρίποντο στα τελευταία έξι δευτερόλεπτα, το Περιστέρι έκανε το μπρέικ στο ΟΑΚΑ επικρατώντας με 67-66, στον πρώτο αγώνα της φάσης των μικρών τελικών των πλέι οφ.

Η Ένωση πέρασε δυνατά στον πρώτο αγώνα των μικρών τελικών και κατάφερε να πάρει προβάδισμα με 16 πόντους. Η ομάδα των δυτικών προαστίων αντέδρασε και μείωσε την απόσταση και το παιχνίδι έγινε δραματικό στα τελευταία λεπτά, χωρίς βέβαια να διεκδικεί δάφνες ποιότητας, οντας ένα ματς δίχως ουσιαστικο ενδιαφέρον.

Με βολές ο Σάκοτα έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του, όμως αυτό δεν ήταν αρκετό αφού ο Γκρέι με τρίποντο έδωσε το φιλί της ζωής στην ομάδα του Πεδουλάκη που έσπασε την έδρα της ΑΕΚ, η οποία για δεύτερη συνεχόμενη φορά σε δύο 24ωρα δεν έμεινε αλώβητη. Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με παράπονα από την μεριά των γηπεδούχων, σε μια φάση που δικαίως έχρισε νικητή την ομάδα του Περιστερίου.

Η εξέλιξη του αγώνα

Η ΑΕΚ προηγήθηκε στο ξεκίνημα της αναμέτρησης με το Περιστέρι με 12-7 μετά από σουτ του Ξανθόπουλου, σε ενα παιχνίδι χωρίς κανένα απολύτως ενδιαφέρον, καθώς ο τελικός νικητής της σειράς δεν κερδίζει τίποτα απολύτως. Το συγκρότημα του Αργύρη Πεδουλάκη δεν είχε περάσει καλά στο παρκέ, είχε 2/11 σουτ και αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να κλείσουν την περίοδο στο 18-7.

Η ΑΕΚ παρέμεινε σε αυτόν τον ρυθμό, μάλιστα πέρασε με 23-7, αναγκάζοντας το Περιστέρι σε αφύπνιση. Οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν την απόδοσή τους και έτρεξαν ένα 11-4 για να ρίξουν την διαφορά στους 9, σε ενα παιχνίδι που ελάχιστος κόσμος βρέθηκε στο κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων. Με 5:33 για το ημίχρονο το Περιστέρι συνέχισε να πιέζει και μείωσε στους τρεις, οι παίκτες του Μπάνκι έμειναν στον στόχο τους και ο Σάκοτα με σουτ από τα 6,75μ διαμόρφωσε το 39-33.

Οι φιλοξενούμενοι με μια βολή του Σκορδίλη έστειλαν το ματς στο -5, ο Βασιλόπουλος αστόχησε σε τρίποντο και έτσι οι δύο ομάδες μπήκαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 39-34.

Στην τρίτη περίοδο, οι παίκτες του Αργύρη Πεδουλάκη πέρασαν μπροστά με τον Γκρέι να δίνει τη λύση στην ομάδα του (41-42) και τους γηπεδούχους να μην σκοράρουν με την ίδια ευκολία. Οι Περιστεριώτες είχαν τον έλεγχο του ρυθμού κυριαρχώντας στα ριμπάουντ και κατάφεραν να κλείσουν το τρίτο δεκάλεπτο με το ισχνό +2 (50-52).

Η κούραση έκανε την εμφάνισή της στη συνέχεια, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα τα καλάθια να μπαίνουν με το… σταγονόμετρο και το σκορ να μένει αρκετά χαμηλά στα μισά της τελευταίας περιόδου (55-55). Μπέντιλ και Γκρέι με δύσκολες προσπάθειες έβαλαν ξανά μπροστά το Περιστέρι, με τον Γιορκ να μειώνει για την ΑΕΚ (57-59, 36′).

Δύο καλάθια του Σκορδίλη έδωσαν αέρα 5 πόντων στους φιλοξενούμενους, με τον Γιαννόπουλο να απαντά (61-64, 38′). Τη λύση για τους «κιτρινόμαυρους» την έδωσε ο Γιορκ με το δεύτερο δικό του τρίποντο για το 64-64 (39′)ενώ δύο βολές του Σάκοτα στα 24’’ για το τέλος, έδωσαν προβάδισμα νίκης στην ομάδα του Λούκα Μπάνκι.

Δεν είχε πει το Περιστέρι όμως την τελευταία του λέξη. Στα 6» πριν το τέλος, ο Γκρέι έβαλε ένα μεγάλο τρίποντο για να ανατρέψει την κατάσταση (66-67).

Στην τελευταία επίθεση ο Τζέιμς επιχείρησε τρίποντο, το οποίο όμως δεν βρήκε το στόχο. Οι γηπεδούχοι αρχικά διαμαρτυρήθηκαν για goaltending, ωστόσο η μπάλα βρήκε πρώτα τη στεφάνη και το Περιστέρι έφυγε με το διπλό από το ΟΑΚΑ με το τελικό 66-67.

Τα δεκάλεπτα: 18-7, 39-34, 50-52, 66-67.