Οι νομοθετικές ακροβασίες της κυβέρνησης στο παρά πέντε της διάλυσης της Βουλής και με φόντο τις εκλογές της 7ης Ιουλίου ανέδειξαν την κοινοβουλευτική απομόνωση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τις εσωτερικές αντιφάσεις και ανασφάλειες μετά την εκλογική ήττα των ευρωεκλογών.

Το ντροπιαστικό κύμα μετατάξεων θυγατέρων και συμβούλων και οι φωτογραφικές τροπολογίες εξυπηρέτησης συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων ή κοινωνικών ομάδων προκάλεσαν γενική κατακραυγή.

Είναι χαρακτηριστική η «εξέγερση» των κυβερνητικών βουλευτών εξαιτίας της άρνησης των υπουργών να κάνουν αποδεκτές τις τροπολογίες τους για διευθετήσεις της τελευταίας στιγμής με βασικό σημείο αναφοράς τις εκλογικές τους περιφέρειες, αλλά και οι αντιδράσεις που διατυπώθηκαν σε εμβληματικές ρυθμίσεις του νέου Ποινικού Κώδικα, όπως το άρθρο για το αδίκημα του βιασμού.

Παρά το αναγκαστικό κλίμα συσπείρωσης που καλλιεργείται εν όψει της εκλογικής μάχης, οι αντιδράσεις ανέδειξαν τα «υπόγεια ρεύματα» που υπάρχουν στο εσωτερικό του κόμματος και αποτυπώνουν τη γενικευμένη δυσαρέσκεια και απογοήτευση για τον τρόπο που εξελίχθηκαν τα πράγματα.

Το «Βήμα της Κυριακής» αναλύει:

Το ντροπιαστικό κύμα μετατάξεων θυγατέρων και συμβούλων και η γενική κατακραυγή

Τις φωτογραφικές εξυπηρετήσεις συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων

Τη συγγνώμη της Τασίας Χριστοδουλοπούλου

Την κατακραυγή από την κοινωνία

Την ταραχή στους βουλευτές που βλέπουν να χάνουν την έδρα τους

Τις μεθοδεύσεις για την εξυπηρέτηση στον Σαββίδη για το πρόστιμο των 44 εκατ. της ΣΕΚΑΠ

Διαβάστε περισσότερα στο ρεπορτάζ του Λάμπρου Σταυρόπουλου στο «Βήμα της Κυριακής»