Δεν φαίνεται να ανησυχεί ιδιαίτερα για το κύμα αποδράσεων η (απερχόμενη) υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ δήλωσε ότι «συμβαίνουν αυτά…»

«Οι αποδράσεις δεν είναι θέμα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, είναι διαχρονικό θέμα, συμβαίνουν αυτά» δήλωσε στην ΕΡΤ, όπου πιθανώς αισθανόταν πιο… χαλαρή.

Στη συνέχεια, η Κατερίνα Παπακώστα έστρεψε τη συζήτηση στο κατά πόσο το σωφρονιστικό σύστημα κοινωνικοποιεί όσους μπαίνουν στη φυλακή.

Η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφέρθηκε στο ρόλο της ασφάλειας, επισημαίνοντας ότι δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τα αίτια που δημιουργούν την εγκληματικότητα.

Μετά τη γνωστή δήλωση για τα Εξάρχεια – Μονμάρτη, η Κατερίνα Παπακώστα επανήλθε για να εξηγήσει ότι το ζήτημα με τη δράση των αντιεξουσιαστών  δεν λύνεται με τις προσαγωγές.

Σε ό,τι αφορά την κατάσταση με τα ΑΕΙ, σχολίασε ότι «πρέπει ο πρύτανης να μας πει περάστε παρακαλώ και να λύσουμε το πρόβλημα εντός του Πολυτεχνείου».

«Αν πουν στην Αστυνομία ελάτε, σε πέντε λεπτά το θέμα θα πάψει να υπάρχει» τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Αν δεν το κάνουν μόνοι τους θα υποχρεωθεί η Πολιτεία να φέρει άλλο νομικό πλαίσιο, προειδοποίησε. Παραδέχθηκε, βέβαια, πως αυτό θα είναι πλήγμα στην ακαδημαϊκή κοινότητα…