Η ΕΛ.ΑΣ ανακάλυψε τον περιβόητο «ληστή της ντουλάπας» στο Παλαιό Φάληρο στο πρόσωπο ενός Ελληνα ποινικού που κατηγορείται για δολοφονία, το 2016, στο Νέο Κόσμο!

Περισσότερο από δύο χρόνια μετά το περιβόητο «φιάσκο» με τον ληστή που είχε κρυφτεί σε ντουλάπα και χωρίς να γίνει αντιληπτός από τους αστυνομικούς διέφυγε -με χαρακτηριστική άνεση- διαπιστώνεται ότι η ΕΛ.ΑΣ ανακάλυψε την ταυτότητά του. Χωρίς ωστόσο να δημοσιοποιηθεί οτιδήποτε για να μην υπάρξει υπενθύμιση του εντυπωσιακού λάθους των αστυνομικών. Το «φάντασμα» της ντουλάπας που αποτελούσε για μήνες το μεγάλο ζητούμενο της ΕΛ.ΑΣ είναι ένας 40χρονος ημεδαπός που συνελήφθη τον Μάρτιο του 2018 για μια ανθρωποκτονία, δύο χρόνια νωρίτερα, ενός 56χρονου στο Νέο Κόσμο. Η ταύτισή του με τον άφαντο ληστή του Π. Φαλήρου προέκυψε ύστερα από εξέταση DNA που ταυτοποιήθηκε με ..περιττώματα που είχε αφήσει στην κρυψώνα του διαμερίσματος του Παλ. Φαλήρου τις ώρες που ήταν κλεισμένος!

Η ληστεία στο διαμέρισμα στην οδό Θησέως 8 στο Παλαιό Φάληρο σημειώθηκε στις 3 Απριλίου 2017 και συμμετείχαν τέσσερα άτομα: ένας 41χρονος Μολδαβός (είχε κατηγορηθεί για διπλή δολοφονία το 2007 στην Καλλίπολη), που σκοτώθηκε πέφτοντας από μπαλκόνι στη διάρκεια της καταδίωξης, ένας 40χρονος ρωσικής καταγωγής, ένας 35χρονος από την Αρμενία και ο τέταρτος δράστης που κρύφτηκε στην ντουλάπα. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ που έλεγξαν το διαμέρισμα μετά τη φυγή και την καταδίωξη των τριών από τους τέσσερις ποινικούς, ανέφεραν στις καταθέσεις τους ότι ««Κινούμενοι στον διάδρομο διαπιστώσαμε ότι υπάρχει αποθήκη, στο δάπεδο της οποίας υπήρχε πλήθος ενδυμάτων και υφασμάτων. Κατά την έρευνα του χώρου δεν παρατηρήθηκε κάτι περαιτέρω άξιο μνείας»! Μια 55χρονη οικιακή βοηθός από τις Φιλιππίνες, την οποία επίσης ακινητοποίησαν οι δράστες, κατέθεσε ότι ο ένας από τους δράστες που μιλούσε καλά ελληνικά της είπε ότι ήταν αστυνομικός. Η αποχώρηση του ληστή της ντουλάπας μπροστά στους έκπληκτους κατοίκους, κι ενώ οι αστυνομικοί είχαν φύγει από το σπίτι, καταγράφηκε σε κάμερα ασφαλείας. Την επόμενη ημέρα οι υπεύθυνοι της Σήμανσης συνέταξαν έγγραφο όπου ανέφεραν ότι «αριστερά της πόρτας της αποθήκης υπήρχε μια δίφυλλη ντουλάπα και μπροστά από αυτήν ένα τραπέζι. Στο κάτω δεξιά μέρος της βρέθηκαν κάποια ρούχα και υπολείμματα από περιττώματα». Τα τελευταία φαίνεται να έλυσαν και το μυστήριο με την ταυτότητα του κρυμμένου ληστή.

Στις 29 Μαΐου 2018 η ΕΛ.ΑΣ ανακοίνωσε την σύλληψη των δραστών της δολοφονίας η οποίο συνέβη στις 9 Μαρτίου 2016 (ξυλοδαρμός μέχρι θανάτου), ενός 54χρονου εισοδηματία στο Νέο Κόσμο Αττικής, προκειμένου το θύμα να τους δείξει την κρύπτη στο δάπεδο που είχε χρήματα και λίρες. Οι δράστες βρίσκονταν σε… ανοικτή επικοινωνία με τους συνεργούς τους κατά τη διάπραξη της άγριας δολοφονίας. Δυστυχώς το θύμα είχε διαδώσει την οικονομική του επιφάνεια. Παραμένει άγνωστο τι ακριβώς έκλεψαν οι ληστές-δολοφόνοι. Ωστόσο οι αστυνομικοί μετά το έγκλημα και λεπτομερή έρευνα εντόπισαν την κρύπτη στο πάτωμα του σπιτιού, όπου το θύμα έκρυβε 69.300 ευρώ, κοσμήματα και 239 λίρες! Η ΕΛ.ΑΣ ανακάλυψε ότι δράστες της δολοφονίας ήταν ένας 40χρονος Ελληνας ποινικός που είχε κατηγορηθεί για διαρρήξεις και ληστείες, ένας 37χρονος αρτοποιός που εμφανίσθηκε σαν πληροφοριοδότης του. Επιπλέον για τη εν λόγω ανθρωποκτονία κατηγορήθηκαν τρία ακόμη άτομα. Ενας Ρουμάνος που βρίσκεται στις φυλακές Κορυδαλλού για κλοπές, ένας Αλβανός «οργανωτής» που βρίσκεται στο εξωτερικό ενώ διέφυγε κι ένας 37χρονος Ελληνας που ήταν συνεργός του 40χρονου . Στη κατοχή του τελευταίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος τηλεφωνικών συσκευών, κάρτες SIM, διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία και ηλεκτρονικές συσκευές παρακολούθησης. Όμως η εξέταση του δείγματος του DNAτου εν λόγω ποινικού έκρυβε μια …μυστική έκπληξη για τους αστυνομικούς αφού όπως μνημονεύεται στην σχετική δικογραφία , ταυτίζεται με το γενετικό υλικό του ληστή της ντουλάπας. Σύμφωνα με πληροφορίες ο 40χρονος δεν έχει αναφέρει στους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ τι ακριβώς συνέβη στο διαμέρισμα του Παλαιού Φαλήρου και πως ξέφυγε από τους αστυνομικούς. Σε δίκη που πραγματοποιήθηκε για το περιστατικό του Παλαιού Φαλήρου οι δύο συλληφθέντες ληστές , με καταγωγή από την Αρμενία και τη Ρωσία, καταδικάσθηκαν σε ποινή κάθειρξης 12 ετών.