Η έγκυρη ιστοσελίδα Transfermarkt δημοσίευσε λίστα με τους δέκα ποδοσφαιριστές της Σούπερ Λίγκας που έχουν τη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία. Σε αυτήν κυριαρχεί η ομάδα του Ολυμπιακού με έξι παίκτες να φιγουράρουν και τον Κώστα Φορτούνη στην κορυφή μετά τη εξαιρετική φετινή του παρουσία.

Ακολουθεί ο ΠΑΟΚ με τρεις ποδοσφαιριστές και τον Σέρτζιο Ολιβέιρα να βρίσκεται στην θέση Νο2 πίσω από τον Ελληνα μέσο των Πειραιωτών.

Έτσι οι εννιά από τους δέκα αγωνίστηκαν που βρίσκονται στη λίστα αυτή αγωνίστηκαν στις δύο αυτές ομάδες. Ακόμη κι ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος, Ευθύμης Κουλούρης, αγωνίστηκε φυσικά στον Ατρόμητο, ωστόσο στον πρωταθλητή Δικέφαλο.

Αναλυτικότερα, στην κορυφή σε χρηματιστηριακή αξία βρίσκεται όπως είπαμε ο αρχηγός του Ολυμπιακού Κώστας Φορτούνης, ο οποίος αύξησε κατά 3.000.000 ευρώ τη χρηματιστηριακή του αξία, με αποτέλεσμα αυτή τώρα να ανέρχεται στα 10.000.000 ευρώ!

Εξάλλου, limit up στην αξία τους «χτύπησαν» δύο παίκτες. Είναι ο 22χρονος μέσος του Ολυμπιακού, Μαντί Καμαρά, κι ο Βραζιλιάνος ακραίος του ΠΑΟΚ, Λέο Ζαμπά. Συγκεκριμένα αύξησαν αμφότεροι κατά 4.000.000 ευρώ την αξία τους.

Από εκεί και πέρα ακολουθούν με 3.000.000 ευρώ οι δύο συμπαίκτες στον Ολυμπιακό Κώστας Φορτούνης και Λεονάρντο Κούτρης, ενώ μεταβολή δεν παρουσίασαν ο Ισλανδός κεντρικός αμυντικός του ΠΑΟΚ, Σβέριρ Ίνγκασον, καθώς επίσης ο Πορτογάλος εξτρέμ των ερυθρόλευκων, Ντανιέλ Ποντένσε.

Δείτε στον παρακάτω πίνακα τη μεταβολή που «φανερώνει» στην τωρινή χρηματιστηριακή αξία υπολογισμένη σε εκατομμύρια ευρώ.

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟΟΜΑΔΑΜΕΤΑΒΟΛΗΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ ΑΞΙΑ
ΚΩΣΤΑΣ ΦΟΡΤΟΥΝΗΣΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ+310
ΣΕΡΖΙΟ ΟΛΙΒΕΪΡΑΠΑΟΚ+29
ΛΕΟ ΖΑΜΠΑΠΑΟΚ+48
ΜΑΝΤΙ ΚΑΜΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ+48
ΠΑΠ ΑΜΠΟΥ ΣΙΣΕΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ+26
ΛΕΟΝΑΡΝΤΟ ΚΟΥΤΡΗΣΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ+36
ΕΥΘΥΜΗΣ ΚΟΥΛΟΥΡΗΣΑΤΡΟΜΗΤΟΣ+25
ΣΒΕΡΙΡ ΙΝΓΚΑΣΟΝΠΑΟΚ5
ΟΜΑΡ ΕΛΑΜΠΝΤΕΛΑΟΥΙΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ+15
ΝΤΑΝΙΕΛ ΠΟΝΤΕΝΣΕΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ4.5