Διλήμματα ίδια με εκείνα που έθετε τον Ιούλιο του 2015, όταν υποστήριζε το «Οχι» στο δημοψήφισμα για τη συμφωνία με τους θεσμούς, επαναφέρει προεκλογικά ο Αλέξης Τσίπρας (φωτογραφία), δείχνοντας πως στα τέσσερα χρόνια που έχουν περάσει δεν έχει πάρει το μάθημά του.

Μιλώντας στον Antenna ο κ. Τσίπρας είπε πως «οι κάλπες είναι ψήφος εμπιστοσύνης στα μέτρα ελάφρυνσης ή ψήφος ακύρωσής τους». Εθεσε με τον τρόπο αυτόν το ψευδοδίλημμα στους ψηφοφόρους πως εάν εκλεγεί η Νέα Δημοκρατία στην κυβέρνηση θα ακυρώσει τα θετικά μέτρα στήριξης που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ και θα επαναφέρει τη λιτότητα.

Τα λογικά άλματα του Πρωθυπουργού είναι πράγματι άξια απορίας. Γιατί το λέω; Αφενός η ΝΔ ψήφισε τα θετικά μέτρα που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, προκειμένου να μη δώσει το βήμα στον Αλέξη Τσίπρα να επιχειρηματολογήσει για το αντίθετο, ήτοι να πει ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμμένει στη λιτότητα. Αφετέρου, τόσο οι ευρωπαίοι δανειστές όσο και ο οίκος Fitch χαρακτήρισαν πολύ μεγάλο το πακέτο παροχών Τσίπρα και είπαν πως είναι εκείνο που ενδεχομένως να οδηγήσει στη λήψη διορθωτικών δημοσιονομικών μέτρων για να μη χαθεί ο εφετινός στόχος για το πρωτογενές πλεόνασμα.

Τι μας λέει λοιπόν ο κ. Τσίπρας; Οτι φταίει η ΝΔ για το εάν θα ληφθούν μέτρα για τη δημοσιονομική απόκλιση που εκείνος προκάλεσε. Και ότι εάν ο ίδιος είναι στην κυβέρνηση δεν θα χρειαστεί να υπάρξουν διορθωτικές παρεμβάσεις για την κατάσταση που η δημοσιονομική του αμετροέπεια έχει σήμερα δημιουργήσει. Αλλά ο κ. Τσίπρας κατέχει… master στο να θέτει διλήμματα και ύστερα να κάνει κυβιστήσεις επί των ίδιων διλημμάτων…

Απλώς σας υπενθυμίζω τι έλεγε τον Ιούλιο του 2015 υπερασπιζόμενος το «Οχι» στο δημοψήφισμα: «Το «Οχι» δεν αποτελεί απλά ένα σύνθημα. Το «Οχι» είναι αποφασιστικό βήμα για μια καλύτερη συμφωνία που στοχεύουμε να υπογραφεί αμέσως μετά το αποτέλεσμα της Κυριακής». Θυμάστε με ποια συμφωνία επέστρεψε από τη 17ωρη διαπραγμάτευση; Ο καθένας ας βγάλει λοιπόν τα συμπεράσματά του…

Οταν η Ζωή συνάντησε τον Τσίπρα στα 18.000 πόδια

Ηταν η ώρα 9.40 το βράδυ του Σαββάτου και το Airbus της Aegean ήταν έτοιμο να απογειωθεί για μια πτήση ρουτίνας από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα. Ανάμεσα στους επιβάτες της οικονομικής θέσης ήταν η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Δίπλα της ακριβώς καθόταν μια νεαρή με μεγάλη αίσθηση του χιούμορ (όπως αργότερα αποδείχθηκε). Η πτήση ήταν προγραμματισμένη για τις 10.10, είχε πάει 10.20 και το αεροπλάνο ήταν καθηλωμένο στο έδαφος. Ο πιλότος ανέλαβε να εξηγήσει τους λόγους της καθυστέρησης…

Αφού είπε τα συνηθισμένα για τον καιρό, για τη διάρκεια της πτήσης, για το πού θα περάσει το αεροσκάφος, ζήτησε συγγνώμη για την καθυστέρηση, λέγοντας ότι δεν φταίει αυτός, ούτε η αεροπορική εταιρεία, αλλά, όπως ανήγγειλε, «περιμένουμε να επιβιβαστεί στο αεροσκάφος ο πρωθυπουργός της χώρας Αλέξης Τσίπρας». Με το άκουσμα του ονόματος «Αλέξης Τσίπρας» η Ζωή άρχισε να δυσανασχετεί. Αλλά δεν μιλούσε, δεν έλεγε τίποτα. Για να διασκεδάσει την ανησυχία της, η νεαρά που καθόταν δίπλα της τής είπε: «Δεν τηλεφωνείτε εσείς στον κ. Τσίπρα, που τον ξέρετε, ώστε να επισπεύσει λιγάκι την επιβίβασή του, γιατί έχουμε και δουλειές;». Η Ζωή την κοίταξε με ένα βλέμμα και της είπε κοφτά: «Δεν μιλιόμαστε…».

Σε λίγα λεπτά εμφανίζεται ο κ. Τσίπρας. Καμία υποδοχή από τους επιβάτες δεν του έγινε, ούτε βεβαίως αποδοκιμασίες. Η ώρα ήταν περασμένη βλέπετε και ο καθένας ήθελε να βρεθεί όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στον προορισμό του. Ο Πρωθυπουργός κάθισε στις πρώτες σειρές της οικονομικής θέσης και ουδείς πέραν των αεροσυνοδών (στο πλαίσιο των καθηκόντων τους) του έδωσε σημασία. Ούτε βεβαίως η Ζωή. Περισσότερη σημασία έδωσαν οι επιβάτες της νυχτερινής αυτής πτήσης στον τρίτο επώνυμο επιβάτη της πτήσης, στον σεφ (κριτής στο «Master Chef») Πάνο Ιωαννίδη, που εάν ήταν υποψήφιος σίγουρα θα κέρδιζε την παράσταση νίκης. Τόσο δημοφιλής αποδείχθηκε…

Το Λαμπραντόρ μυρίζει εκλογές

Εσείς καθισμένοι άνετα στον καναπέ σας παρακολουθείτε άλλη μια τηλεοπτική συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα. Ξέρετε όμως τι έχει προηγηθεί; Ας πάρουμε τη συνέντευξη που παραχώρησε ο Πρωθυπουργός στην πρωινή εκπομπή του Antenna, αυτήν με τον Γιώργο Παπαδάκη και τον Ντίνο Σιωμόπουλο. Πρώτα απ’ όλα σας ενημερώνω ότι ο Πρωθυπουργός είναι ακριβής στην τηλεοπτική παρουσία. Φθάνει στο στούντιο ακριβώς στην ώρα του. Δηλαδή έφθασε στις 8.55 ακριβώς. Της πρωθυπουργικής τηλεοπτικής αφίξεως προηγείται συνήθως το μαύρο εκπαιδευμένο Λαμπραντόρ της Αστυνομίας που μυρίζει τους πάντες μήπως και υπάρχουν κρυμμένα… εκρηκτικά. Τον Πρωθυπουργό συνοδεύουν ο (απαραίτητος) Δ. Τζανακόπουλος, οι άνδρες της ασφαλείας του, ένας προσωπικός του φωτογράφος και δύο-τρεις άλλοι παρατρεχάμενοι.

Εάν τα παιδιά Μητσοτάκη ψήφιζαν ΣΥΡΙΖΑ

Η ερώτηση που απηύθυνε στον Κυριάκο Μητσοτάκη η παρουσιάστρια του «Ηappy Day» Σταματίνα Τσιμτσιλή ήταν από αυτές που λέμε… παραπολιτική. Τον ρώτησε (χωρίς να τον αιφνιδιάσει) τι θα έκανε αν ένα από τα παιδιά του ψήφιζε ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Μητσοτάκης γέλασε και είπε ότι θα προσπαθήσει να το… πείσει πόσο λάθος κάνει που ψηφίζει ΣΥΡΙΖΑ.