Λιγνίτες ΔΕΗ: Ξεμένει πλέον από… μνηστήρες και ο νέος διαγωνισμός

Υποψήφιοι επενδυτές είτε αποχωρούν είτε προβληματίζονται καθώς κρίνουν ως ασύμφορες τις συγκεκριμένες επενδύσεις

Προς ναυάγιο οδηγείται και ο νέος διαγωνισμός για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, με τους «μνηστήρες» είτε να αποχωρούν, είτε να προβληματίζονται για την υποβολή δεσμευτικών προσφορών κρίνοντας ως ασύμφορες τις συγκεκριμένες επενδύσεις. Σημειώνεται ότι η καταληκτική προθεσμία του διαγωνισμού είναι η 28η Μαΐου.

Ενας από τους ισχυρούς υποψήφιους επενδυτές, η τσεχική εταιρεία Sev.En Energy, όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες, κατά πάσα πιθανότητα αποσύρεται από την κούρσα διεκδίκησης γυρνώντας την πλάτη στις μονάδες της Μελίτης και της Μεγαλόπολης.

Κι όχι μόνο αυτό, η εταίρος της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ κατά την προηγούμενη διαγωνιστική διαδικασία του Φεβρουαρίου, που είχε καταλήξει άγονη, έστρεψε το ενδιαφέρον της σε άλλους πωλούμενους λιγνιτικούς σταθμούς στην πατρίδα της. Και μάλιστα διέθεσε 280 εκατ. ευρώ για την εξαγορά από την ελβετική Alpiq του 100% των ανθρακικών σταθμών Kladno, ισχύος 516 μεγαβάτ με καύσιμο τον λιγνίτη, και Zlin, ηλεκτρικής ισχύος 64 μεγαβάτ και θερμικής ισχύος 376 MW.

-Τι υποστηρίζουν οι διεκδικητές για τις πωλούμενες μονάδες;

-Ποια εταιρεία σχεδιάζει να αποσυρθεί από την κούρσα διεκδίκησης;

-Ποια εταιρεία αναμένεται να καταθέσει προσφορά;

Διαβάστε όλο το ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση των ΝΕΩΝ της Τετάρτης

Ξεμένει πλέον από… μνηστήρες και ο νέος διαγωνισμός

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk