Το «παιδί-θαύμα» του ευρωπαϊκού μπάσκετ, το οποίο πλέον δρέπει δάφνες και στο ΝΒΑ με τη φανέλα των Ντάλας Μάβερικς, Λούκα Ντόντσιτς, και ο πόιντ γκαρντ των Ατλάντα Χοκς, Τρέι Γιανγκ, κυριάρχησαν στις επιλογές για την κορυφαία ρούκι πεντάδα της σεζόν 2018-19, στο κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ του κόσμου.

Τα δύο ανερχόμενα αστέρια του ΝΒΑ πλαισιώθηκαν στην καλύτερη πεντάδα των πρωτοεμφανιζόμενων από τον σέντερ των Φοίνιξ Σανς, Ντεάντρε Άιτον, τον φόργουορντ των Μέμφις Γκρίζλις, Τζάρεν Τζάκσον και τον φόργουορντ των Σακραμέντο Κινγκς, Μάρβιν Μπάγκλεϊ.

Να σημειωθεί ότι η εφετινή είναι η πρώτη χρονιά από τη σεζόν 1984-85 που επιλέχθηκαν στην κορυφαία ρούκι πεντάδα παίκτες από τις πρώτες πέντε επιλογές του ντραφτ. Ποια ήταν τα ονόματα της τότε κορυφαίας πρωτοεμφανιζόμενης πεντάδας; Χακίμ Ολάζον, Σαμ Μπόουι, Μάικλ Τζόρνταν, Σαμ Πέρκινς και Τσαρλς Μπάρκλεϊ…

Ο Ντόντσιτς, ο οποίος αναδείχθηκε πέντε φορές ρούκι του μήνα στη Δυτική Περιφέρεια, ενώ μαζί με τον Γιανγκ ανταγωνίζονται για το βραβείο του ρούκι της σεζόν (σ.σ. θα ανακοινωθεί στις 24/6), είχε μέσους όρους στην πρώτη του σεζόν στο ΝΒΑ 21.2 πόντους, 7.8 ριμπάουντ και 6 ασίστ, ενώ σημείωσε και 8 τριπλ νταμπλ σε 72 αναμετρήσεις.