Ο Τόμι Σχινάς το πρωί της Τρίτης (21/5) μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό αναφέρθηκε στο no call και την επαφή του Δημήτρη Διαμαντίδη με τον Σκούνι Πεν στους τελικούς του 2007.

Ο Έλληνας ρέφερι έριξε την σπόντα του για τις δηλώσεις του Σχινά λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Αυτό συνέβη επειδή τότε το μπάσκετ είχε καταστραφεί με τον διαχωρισμό της ULEB με την FIBA. Οι διαιτητές της EuroLeague είχαν άλλες εντολές σε σχέση με αυτούς της FIBA. Στη FIBA η εντολή ήταν να σφυρίζουν οι διαιτητές αυτό που έβλεπαν. Στην EuroLeague υπήρχε η εντολή να καταλογίζουν ένα φάουλ αν θεωρούν ότι μία επαφή μπορεί να επηρεάσει την κίνηση του παίκτη και να του αλλάξει πορεία.

Εγώ έβλεπα τον αγώνα στην τηλεόραση και αυθόρμητα σηκώθηκα από την θέση μου και είπα «φάουλ». Όταν όμως μίλησα μετά με 15 διαιτητές της EuroLeague μου είπαν πως ούτε αυτοί θα το έδιναν, επειδή αυτή την εντολή είχαν».

Δήλωση πάντως που δεν πέρασε απαρατήρητη από τον Σπύρο Γκόντα, ο οποίος έσπευσε μέσω twitter να προβάλει το αντίθετο, δηλαδή ότι οι διαιτητές είναι υποχρεωμένοι να σφυρίζουν τις επαφές.

Ανασύροντας λοιπόν αρχικά τους κανονισμούς του 2008-09 και μετέπειτα εκείνους του 2005-06 για να μην υπάρχει κάποια παρανόηση, ο έμπειρος ρέφερι εξήγησε ότι κάτι τέτοιο δεν υπάρχει.