Το Masters της Ρώμης ολοκληρώθηκε με τον Ράφαελ Ναδάλ να κερδίζει στον μεγάλο τελικό τον Νόβακ Τζόκοβιτς με 2-1 σετ και να κατακτά τον 9ο τίτλο του στο Internazionali BNL d’Italia. Ο Ισπανός τενίστας επιβεβαίωσε απόλυτα την κυριαρχία του στο χώμα και έστειλε μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ενόψει του Ρολάν Γκαρός.

Ο Ματαντόρ με τον τίτλο που κατέκτησε την Κυριακή στην «αιώνια» πόλη, απέδειξε περίτρανα ότι παραμένει ο «Βασιλιάς της σκόνης», με τον Νόβακ Τζόκοβιτς μάλιστα να τον χαρακτηρίζει ως το μεγάλο φαβορί και για την κατάκτηση του Ρολάν Γκαρός.

«Ο Ναδάλ είναι το μεγαλύτερο φαβορί, δίχως αμφιβολία, μετά όλοι οι άλλοι», είπε αρχικά και πρόσθεσε: «Νομίζω όμως πως θα είναι ωραίο τουρνουά. Ο Ντομινίκ Τιεμ παίζει πολύ καλό τένις και μπορεί να κερδίσει τους πάντες, ειδικά στο χώμα. Ο Φονίνι επίσης παίζει πολύ ποιοτικό τένις. Έδειξε στο Monte-Carlo με τον Ναδάλ τι μπορεί να κάνει».

Παράλληλα, το Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης αναφέρθηκε στις δυσκολίες που θα πρέπει να ξεπεράσουν οι τενίστες και εξέφρασε την ανυπομονησία του για το μεγάλο τουρνουά. «Σε αγώνες best-of-five, με μια μέρα κενό ανάμεσα στους αγώνες, νομίζω πως όλοι θα έχουν αρκετό χρόνο για να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό.

Όλοι προσπαθούν να φτάσουν στο peak τους στο Ρολάν Γκαρός, δίχως αμφιβολία. Ανυπομονώ γι’ αυτό, πιστεύω πως θα είναι ένα εκπληκτικό τουρνουά», κατέληξε.